Βάσεις 2020: Ιστορική πτώση στις Ιατρικές Σχολές – Εισαγωγή σε ΑΕΙ με 625 μόρια

Βάσεις 2020: Ιστορική πτώση στις Ιατρικές Σχολές – Εισαγωγή σε ΑΕΙ με 625 μόρια
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για ΑΕΙ-ΤΕΙ Eurokinissi

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες έδωσε το υπουργείο Παιδείας, το οποίο λίγο πριν τις 09:00 ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πώς σχολιάζουν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς τα αποτελέσματα.

Οι πανελλήνιες του 2020 πραγματοποιήθηκαν κάτω από την ”σκιά του κορονοϊού”, κάτι που φαίνεται να επηρέασε σημαντικό μέρος των μαθητών, αφού σε σχέση με το 2019 οι βάσεις έπεσαν στο 70% των τμημάτων.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Ιατρικές Σχολές, οι οποίες σημείωσαν ιστορικό χαμηλό, με πρώτη και καλύτερη την ιατρική Αλεξανδρούπολης, η οποία έφτασε τα 17.400 μόρια. Την ίδια ώρα, οριακή άνοδος καταγράφεται στις Νομικές Σχολές, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μικρή πτώση.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, έχουμε συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, οι οποίες φτάνουν τα μόλις 625 μόρια για πρόσβαση σε ΑΕΙ.

Αναλυτικά τι δήλωσε στο News24/7 ο κ. Γεώργιος Χατζητέγας, Φυσικός και Αντιπρόεδρος του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο για όσους διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα παρατηρήθηκε οριακή άνοδος στις νομικές σχολές και μεγαλύτερη η οποία έφτασε τα 265 μόρια στις σχολές της ψυχολογίας. Πολλά περιφερειακά τμήματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογιας καθώς και τμήματα κοινωνικής πολιτικής είναι κάτω από τα 10.000 μόρια.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο έχουμε συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης με πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο τμήμα δασολογίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος στο Καρπενήσι εισάγεται υποψήφιος μόλις με 625 μόρια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των σχολών υγείας έχουμε ιστορική πτώση των ιατρικών σχολών οι οποία ήταν περίπου 500 μόρια στην Αθήνα και υπερέβει τα 700 στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Εντυπωσιακή η πτώση και στα τμήματα της νοσηλευτικής η οποία άγγιξε τα 3.000 μόρια.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των σχολών οικονομίας και πληροφορικής, παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και μειώσεις σε πολλά περιφερειακά τμήματα στον βαθμολογικό πυθμένα του 4ου επιστημονικού πεδίου.

Για εκείνους που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα, διαπιστώθηκε άνοδος στις ιατρικές σχολές που ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε στα 300 μόρια και εντυπωσιακή πτώση στις νομικές σχολές. Να σημειωθεί ακόμα ότι η πρόσβαση και με το παλαιό και με το νέο σύστημα σε παραδοσιακά τμήματα όπως των Μαθηματικών γίνεται με επιδόσεις της τάξεως των 3.000 μορίων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα