Αχτσιόγλου: Συλλογικές συμβάσεις για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι από αυθαιρεσίες

Αχτσιόγλου: Συλλογικές συμβάσεις για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι από αυθαιρεσίες

Θέμα επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θέτει η υπουργός Εργασίας με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούν για πληρωμή εργαζομένων στην Ελλάδα με κουπόνια αντί μισθού

Την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από αυθαίρετα φαινόμενα, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωση της στο Bloomberg.

Αφορμή της παρέμβασής της αποτέλεσε ρεπορτάζ του πρακτορείου που έκανε λόγο για πληρωμή εργαζομένων στην Ελλάδα με κουπόνια, αντί μισθού.

"Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ύπαρξης ισχυρών συλλογικών συμβάσεων που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τέτοια αυθαίρετα φαινόμενα, καθώς οι εργοδότες όλο και πιο συχνά επιχειρούν να εξοικονομήσουν πόρους με αυτόν τον τρόπο" είπε η κα Αχτσιόγλου.

ADVERTISING

"Όταν υπάρχουν συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, υπάρχει λιγότερη παραβατικότητα και το εργατικό δυναμικό έχει περισσότερα εργαλεία για να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του" υπογράμμισε.

Το φαινόμενο είχε αναδείξει πριν από περίπου ένα μήνα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε τις "παράνομες" πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), οι οποίες όπως ανέφερε προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κομισιόν: Οι θεσμοί παραμένουν στην Αθήνα

Τα Μνημόνια έφαγαν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα!

Γιούνκερ: Το κοινοτικό δίκαιο δεν είναι υποχρεωτικό όταν υπάρχει μνημόνιο

Πιτέλα κατά Σόιμπλε: Κρατά όμηρο την Ελλάδα και την Ευρώπη

SHARE:

24Media Network