Άδειασμα Μητσοτάκη στον Κεφαλογιάννη και παραδοχή πως η συζήτηση εκτραχύνθηκε 

Άδειασμα Μητσοτάκη στον Κεφαλογιάννη και παραδοχή πως η συζήτηση εκτραχύνθηκε 
Συνέχιση της συζήτησης επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019. Eurokinissi

"Όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε ότι ο Τσίπρας “έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του” και πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι τέτοιο που θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές. Τι είπε για το θέμα Κουφοντίνα.

Η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε” παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης, θέλοντας να επιρρίψει την ευθύνη της όξυνσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να στείλει το μήνυμα ότι μέχρι τις εκλογές θα τον “προσπερνά” και θα μιλά πολιτικά. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι είναι fake news η υποτιθέμενη φωτογραφία του πατέρα Τσίπρα με χουντικούς, αδειάζοντας τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Εστίασε δε στην οικονομία και την ασφάλεια, εκτιμώντας ότι στις 26 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εθνικές κάλπες, αφού παραδέχθηκε τον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης.

“Όλοι με ξέρουν – και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου” επισήμανε, αλλά ξεκαθάρισε: “Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Το είπα προχθές και το ξαναλέω σήμερα: δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα απαντά στις επιθέσεις και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους, υπενθυμίζοντας ότι ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του μεγάλου ποιητή της Αριστεράς, δήλωσε πως ο στίχος που επικαλέστηκε προχθές ο πρωθυπουργός «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…», γράφτηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και με τη σειρά του αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα ένα άλλο δίστιχο του Μανώλη Αναγνωστάκη: «Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι από τη συζήτηση αποδείχθηκε ότι “Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας και όλοι μαζί είστε Πολάκης”. Σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, καθώς όπως είπε πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας.

“Όπως εγώ έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές” πρόσθεσε, αδειάζοντας έτσι τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος έδειξε σε εκπομπή της ΕΡΤ μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονίζει τον πατέρα του πρωθυπουργού μαζί με χουντικούς, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι πλαστή.

“Όμως, ο κ. Τσίπρας διάλεξε άλλον δρόμο: Πήρε την ευθύνη να καλύψει τον κ. Πολάκη -και μάλιστα να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα” επισήμανε και σχολίασε: “Μπρος στις αποκαλύψεις για τις διακοπές του , ο κ.Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του”.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι προχθές στη Βουλή μίλησε με ύφος ανοίκειο και απαράδεκτο για αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών και του είπε: “Κύριε Τσίπρα, όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτήν την αίθουσα δεν θίγετε εμένα, αλλά το αξίωμά σας. Και όταν εγώ σας μιλάω στον πληθυντικό δεν το κάνω μόνο από ευγένεια, αλλά γιατί σέβομαι το θεσμικό ρόλο και των δυο μας.”

Είπε επίσης στον κ. Τσίπρα: “Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτήν αίθουσα. Πείτε κι εσείς ένα – για τον Στέλιο.”

Πολιτική η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές

“Η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό. Είναι βαθιά πολιτική” υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι ο πολιτικός και δη ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν έχει ιδιωτική ζωή κι διερωτώμενος γιατί δεν δημοσιοποίησε τις διακοπές του. Επισήμανε επίσης πως: “Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και τους επιχειρηματίες και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβα κότερα, λίγες εβδομάδες μετά από μια εθνική τραγωδία, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε επίσης ότι η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον μια πραγματικότητα και είπε πως αυτό “αποτελεί μια μεγάλη νίκη, όχι μόνο της παράταξης που έχω την τιμή να ηγούμαι αλλά και όσων υπέστησαν αυτό το ιδιότυπο ιδεολογικό bullying εδώ και δεκαετίες.”

Εκτίμησε εξάλλου ότι ο Παύλος Πολάκης τον δικαίωσε όσον αφορά στα περί φασιστικής νοοτροπίας. Αναφέρθηκε στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο οποίος είπε χθες στη Βουλή: “Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία – αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε – και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών” και τόνισε: “Η Δημοκρατία είναι μία. Το Σύνταγμα στο οποίο όλοι έχουμε ορκιστεί πίστη είναι ένα. Και στην Ελληνική Δημοκρατία μας ανεχόμαστε τη διαφορετική άποψη. Σεβόμαστε τη διάκριση των εξουσιών. Λογοδοτούμε για τα πεπραγμένα μας. Δεν απειλούμε δημοσιογράφους ότι θα τους θάψουμε τρία μέτρα κάτω από γη. Ούτε ελπίζουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή μπας και κερδίσουμε τις εκλογές. Και, κυρίως, δεν προάγουμε τη μισαλλοδοξία, το διχασμό και το μίσος.”

Σχολίασε μάλιστα ότι “ο Πολακισμός καθιερώνεται πλέον -και επισήμως- ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του κ.Τσίπρα.”

“Παρεξηγήσιμη η σπουδή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για Κουφοντίνα”

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε επιπλέον ότι αποδείχθηκε πως λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα για την Ευρώπη. Αναφέρθηκε στις επιθέσεις Τσίπρα- Τσακαλώτου κατά Βέμπερ, διευκρινίζοντας στον πρωθυπουργό ότι το μικρό όνομα του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν δεν είναι Μάρτιν αλλά Μάνφρεντ.

“Ο κ. Τσίπρας έβρισε μόνο τον κ. Βέμπερ. Δεν μας είπε, όμως, ούτε ποιον θέλει πρόεδρο της Επιτροπής” σχολίασε και αναρωτήθηκε: “Έχετε απαντήση; Ή απλώς ο οπορτουνισμός σας οδηγεί σε τόσο ασπόνδυλες τακτικές;”

Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον της χώρας και κατέθεσε την επιστολή 64 προσωπικοτήτων (μεταξύ των οποίων στελέχη προερχόμενα από τη Δράση και το ΠΑΣΟΚ) και κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο να το διαβάσει με προσοχή, εκφράζοντας την ελπίδα να αποτελέσει πλαίσιο για ιδεολογική αντιπαράθεση.

Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι δικές του πολιτικές αφορούν τους πολλούς και όχι τους λίγους. Αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για επενδύσεις και νέες δουλειές, την δέσμευση να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ, την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στο θέμα της ασφάλειας. “Δεν είναι δεξιά ή αριστερή επιλογή το να αισθάνεται κανείς ασφαλής” είπε και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα δεν έχει προηγούμενο”.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές από επίθεση κουκουλοφόρων στη Βουκουρεστίου και σχολίασε: “Είχε το θράσος η υπουργός σας να πει ότι εγώ διασύρω τη χώρα. Εγώ διασύρω τη χώρα ή οι μπαχαλάκηδες σας που τα έκαναν γυαλιά καρφιά;”

Χαρακτήρισε δε “τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα.”

“Δεν αποκτάς αξιοπιστία στις αγορές όταν δύο βδομάδες πριν τις εκλογές μοιράζεις λεφτά.”

“Δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε. Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς να ντρέπεστε λίγο πριν τις εκλογές, μήπως και καταφέρετε να ανακόψετε τον πορεία προς τη συντριβή” υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ θέλοντας να αποδομήσει τις εξαγγελίες Τσίπρα και άφησε υπονοούμενα για διαφωνίες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός.

“Ο κ. Τσακαλώτος έχει κάνει το δικό του αγώνα, σεβαστό αγώνα, να βοηθήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. Αναρωτιέμαι εάν ενστερνίζεται αυτή την πολιτική ή υποδείχθηκε από το Μαξίμου. Δεν αποκτάς αξιοπιστία στις αγορές όταν δύο βδομάδες πριν τις εκλογές μοιράζεις λεφτά” είπε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολίασε επίσης ότι ο πρωθυπουργός ζητώντας στις 26 Μαΐου «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον λαό, παραδέχτηκε οι Ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν πολιτικό βάρος και ουσιαστικά αποτελούν εθνική κάλπη.

“Σηκώνω, λοιπόν, το γάντι κ. Τσίπρα. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου θα μένει μόνο μια επιλογή στον πρωθυπουργό να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές.

“Από τώρα μέχρι και την 26η Μαΐου, όπως έχω κάνει συστηματικά τους τελευταίους μήνες, προσπερνώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα” προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλοντας να κλείσει την προσωπική αντιπαράθεση και δηλώνοντας ότι θέλει να απευθυνθεί στους πολίτες παρουσιάζοντας την πολιτική του πρόταση για την επόμενη ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα