Άγριος καυγάς Μητσοτάκη – Πολάκη στη Βουλή: “Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ”

Άγριος καυγάς Μητσοτάκη – Πολάκη στη Βουλή: “Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ”
Κυριάκος Μητσοτάκης - Παύλος Πολάκης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKNISSI

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα όταν τον διέκοψε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ως αντιεμβολιαστή και μάλιστα τον κάλεσε να φορέσει τη μάσκα του

Έντονη αντιπαράθεση με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη είχε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κατέθεσε πρόταση για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων στις πιο ευάλωτες κατηγορίες, καθώς και ότι φλερτάρει με τους αντιεμβολιαστές, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι εμφανίζουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς εντός ΜΕΘ. “Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την. Αντί να κουνάτε το χέρι σας επιδεικτικά εάν έχετε εσείς τέτοιες ενδείξεις και τέτοια στοιχεία καταθέστε τα”, είπε ειδικότερα σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε έντονα και ο Μητσοτάκης του απάντησε: “Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ και ανεβάστε τη μάσκα σας παρακαλώ”, ενώ ρώτησε τον κ.Τσίπρα: “Σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή τέως υπουργού υγείας με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και ταυτόχρονα να κάνει καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστων. Γιατί αυτό κάνει και αυτός είναι. Είστε το ένα και το αυτό. Και μετά μιλάτε δήθεν για την ανάγκη συνεννόησης.”

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως: “Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ/Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές” και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα: “Αποπέμψτε τον κ.Πολάκη από την ΚΟ σας αποδείξτε ότι μιλάτε με μία ενιαία γραμμή και μετά ελάτε να μιλήσουμε για συνεννόηση”.

Χαρακτήρισε επιστημονικά εσφαλμένο τον ισχυρισμό Τσίπρα ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα είχε τα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας δεν θα έλυνε το πρόβλημα για δύο ακόμη μήνες. Και υποστήριξε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως και η Αυστρία και η Γερμανία, “δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που μπορούμε να φτιάξουμε, αλλά να μην φτάνουν οι άνθρωποι στο νοσοκομείο”.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε εκ νέου τον κ.Τσίπρα να απαντήσει εάν θα ψηφίσει ή όχι την κυβερνητική απόφαση, καθώς και ποιες τελικά είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε ειρωνικά τις προτάσεις του κ.Τσίπρα για καμπάνια προκειμένου να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι, λέγοντας: “Λες και αν πάμε εσείς και εγώ, θα πειστούν. Εκτός αν στείλετε τον Πολάκη που έχει μεγάλη πειθώ”.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πως η ΕΕ πρέπει πλέον να δει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους.

“Δε θα θέλαμε να καταλήξουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επιπλέον υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερωμένη τη φωλιά του όσον αφορά στο ΕΣΥ και τις ΜΕΘ. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και ανέφερε ότι το πρόβλημα σήμερα είναι η μη επάρκεια γιατρών. “Το πρόβλημα μας δεν είναι τα ντουβάρια, τα μόνιτορ, τα κρεβάτια. Είναι οι γιατροί”, είπε και αναφέρθηκε στην επιστράτευση γιατρών. Παραδέχθηκε ότι σήμερα το μεγάλο πρόβλημα αφορά στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα σε Αθήνα, Κρήτη, Λάρισα.

Έκανε μάλιστα λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα υπάρξει και σταδιακή αποκλιμάκωση των εισαγωγών.

Στην τριτολογία του όπως και στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ.Τσίπρα να απαντήσει εάν τελικά υποστηρίζει ότι πρέπει να κλείνουν τα σχολεία ακόμη και με ένα κρούσμα και εάν υιοθετεί τις προτάσεις του συμβούλου του κ.Γεροτζιάφα για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 και αποκλεισμό τους από φορολογική ενημερότητα και από τα ΜΜΜ, κάτι που όπως τόνισε ο κ.Μητσοτάκης θα ήταν αντισυνταγματικό.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι διαφωνεί με την άποψη Μόσιαλου για αυτό και προχώρησε στη θεσμοθέτηση του προστίμου στους άνω των 60.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πορεύεται ακούγοντας τους επιστήμονες. Κάλεσε εκ νέου τους ανεμβολίαστους πολίτες να σπεύσουν και να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. “Δεν με αφορά αν θα μου στοιχίσει κάποιες παραπάνω ψήφους στις εκλογές είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα