Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία για παρενόχληση και η άρση ασυλίας του

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία για παρενόχληση και η άρση ασυλίας του
Ο Αλέξης Γεωργούλης Brigitte HASE / © European Union 2022 - Source : EP

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία για παρενόχληση, με τον ίδιo να μιλά για συκοφαντική καταγγελία. Η υπόθεση που χρονολογείται το 2020-2021 και η διαδικασία για άρση ασυλίας του.

Εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός κόμματος ετέθη, το απόγευμα της Δευτέρας (17/04) ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης αμέσως μετά την ενημέρωση περί καταγγελίας εις βάρος του που, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σε παρενόχληση, την ίδια στιγμή πάντως που το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει ότι πρόκειται για ψευδή καταφανώς κατηγορία. «Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του.

Αλέξης Γεωργούλης Philippe BUISSIN© European Union 2023

Η καταγγελία για παρενόχληση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία για παρενόχληση φέρεται να έχει γίνει από υπάλληλο τότε του Ευρωκοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το MEGA, όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια, την περίοδο 2020-2021.

Όταν έγινε η καταγγελία, η γυναίκα ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, φέρεται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος, ενώ θεωρείται εκ των πλέον εμπίστων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.






Άρση ασυλίας ζητούν οι βελγικές αρχές

Στην άρση της ασυλίας αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία το μόνο που δήλωσε είναι ότι οι αρμόδιες βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και το ζήτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων».

Οι διαδικασίες για άρση ασυλίας, πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, χρειάζονται χρόνο μέχρι να φτάσουν στην ολομέλεια, εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθούν.

ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα

Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη, αναφέροντας πως το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

«Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.

«Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα