Αλλάζει ώρα η Ανάσταση εφέτος- Βρήκαμε λύση λέει ο Ιερώνυμος 

Αλλάζει ώρα η Ανάσταση εφέτος- Βρήκαμε λύση λέει ο Ιερώνυμος 
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμο Eurokinissi

Προς συμψηφισμό για το Πάσχα: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης- Ιερώνυμος. Περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους ναούς και Ανάσταση το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου

Τρόπους ώστε να λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα, με έμφαση στους εξωτερικούς χώρους αλλά και με τήρηση μέτρων κατά του κορονοϊού, αναζητούν κυβέρνηση και Εκκλησία.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται μάλιστα ακόμη και το ενδεχόμενο εφέτος η Ανάσταση να μη γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα, αλλά νωρίς το βράδυ.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει θέσει πάντως το ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας ιδίως για τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ της Ανάστασης.

Για το Πασχα συζήτησαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, που είχαν ένα τετ α τετ στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

“Βρήκαμε μία λύση να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα” δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος. Εκτίμησε ότι το Πάσχα θα υπάρξει περισσότερη ελευθερία κινήσεων, αν και δεν θα επιτραπεί να πάνε οι πολίτες στα χωριά τους και προανήγγειλε ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τους ναούς, ωστε να αποφευχθούν οι “συναντήσεις” των ενοριών.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες έκαναν από το Σαββατοκύριακο λόγο για μικρή χαλάρωση των περιορισμών όσον αφορά στις εκκλησίες, σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την Ιερά Σύνοδο, η οποία είχε εδώ και καιρό διαμηνύσει ότι δε θα δεχθεί να παραμείνουν και εφέτος κλειστοί οι ναοί.

Εξετάζεται συγκεκριμένα το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τον αριθμό πιστών μέσα στις εκκλησίες και ειδικότερα από ένα άτομο ανά 25 τμ που επιτρέπεται σήμερα, να επιτραπεί για τις ημέρες του Πάσχα ένα άτομο ανά 15 τμ, με μέγιστο αριθμό πιστών ανά ναό τα 100 άτομα. Εξετάζεται επίσης η χρήση μάσκας και μέσα στους ναούς και πχ στην περιφορά του Επιταφίου, αλλά και δύο self test την εβδομάδα για ψάλτες κλπ και καταγραφή των αποτελεσμάτων με ευθύνη των Μητροπόλεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα