Αμφισβήτηση του δημοψηφίσματος από βουλευτές των ΑΝΕΛ

Αμφισβήτηση του δημοψηφίσματος από βουλευτές των ΑΝΕΛ
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΑΝΕΛ-ΔΗΛΩΣΗ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Οι πρώτες ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο του “όχι” αφορούν στον κυβερνητικό εταίρο, τρεις βουλευτές του οποίου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την Κυριακή

Την απόφαση για δημοψήφισμα και το “όχι” αμφισβητούν ήδη δύο βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έπεται συνέχεια, καθώς αρκετά στελέχη παίρνουν αποστάσεις από τους χειρισμούς του Μαξίμου, καθώς το κλείσιμο των τραπεζών προβληματίζει τους βουλευτές μετά τα μηνύματα που δέχονται και από τους ψηφοφόρους τους.

Μετά το βουλευτή Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλη Κοκκαλη, ο οποίος χθες δήλωσε πως όταν ψήφισε το Σάββατο για δημοψήφισμα είχε τη διαβεβαίωση ότι δε θα γίνουν capital controls και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ακυρώσει το δημοψήφισμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης αποκάλυψε πως θα ψηφίσει “ναι”.

Επίσης, ο βουλευτής Ευβοίας Νικόλαος Μαυραγάνης, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα “νόθο” και πρόσθεσε ότι η θέση της χώρας στο ευρώ, είναι “αδιαπραγμάτευτη”. Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους δυο βουλευτές.

Η αναμενόμενη σήμερα δεύτερη παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ενδέχεται να επηρεάσει περαιτέρω τις εξελίξεις στο στρατόπεδο του κυβερνητικού εταίρου, όπου ο πρώην πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα συμπαθής.

Κεντρικά πάντως θέμα απόσυρσης της εμπιστοσύνης του Πάνου Καμμένου δεν τίθεται. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει στηρίξει το δημοψήφισμα και το “όχι”, θέτει όμως ως όρο για οποιαδήποτε λύση να μην υπάρξουν μειώσεις στις δαπάνες για την εθνική άμυνα (και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων) και να μην αλλάξει το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Χθες μάλιστα απείλησε με παραίτηση, καθώς η πρόταση της κυβέρνησης στους θεσμούς περιελάμβανε περικοπές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα το Μαξίμου να διαβεβαιώσει επισήμως ότι δεν τίθεται θέμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα