Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Η ΝΔ αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία

Αναγκαστική συνεπιμέλεια: Η ΝΔ αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία
H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη Eurokinissi

Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην αναγκαστική συνεπιμέλεια, ώστε να μην αναδειχθούν σε ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα οι διαφωνίες βουλευτών της ΝΔ

Με δεδομένη την πρόθεση της Μαριέττας Γιαννάκου και της Όλγας Κεφαλογιάννη να μην ψηφίσουν την αναγκαστική συνεπιμέλεια, αλλά και τις διαφωνίες και άλλων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το κυβερνών κόμμα αφήνει ελεύθερα τα μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας στη σημερινή ψηφοφορία.

“Η κυβέρνηση είναι πάντα ανοιχτή στο να ακούσει τους βουλευτές που εκφράζουν τις απόψεις τους. Για αυτό γίνεται διαβούλευση στις επιτροπές και την ολομέλεια, για αυτό γίνονται διορθώσεις όπου κρίνεται. Σε κάθε περίπτωση, σε ζητήματα όπως αυτό. που είναι ειδικό ζήτημα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Με το να μην τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, η κυβέρνηση αποφεύγει να εξελιχθούν σε ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα οι διαφωνίες βουλευτών της ΝΔ. Για τον ίδιο λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρενέβη στη Βουλή, όπου μίλησαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Σημειωτέον ότι και η αναγκαστική συνεπιμέλεια διχάζει και το ΚΙΝΑΛ από την ανάποδη, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι  κ. Γιαννάκου κατήγγειλε “λόμπι με πολύ χρήμα” πίσω από το νομοσχέδιο και έκανε λόγο για ζήτημα ηθικό, ενώ η κ. Κεφαλογιάννη άφησε αιχμές για το κατά πόσον η αναγκαστική συνεπιμέλεια συνάδει με τις φιλελεύθερες αρχές της ΝΔ. Διαφωνίες έχουν εκφράσει και οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης και Μανούσος Βολουδάκης. 

Οι χειρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα πάντως είχαν ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, καθώς άφησε αιχμές για προσωπικά βιώματα της κ.Γιαννάκου και της κ. Κεφαλογιάννη, που επηρεάζουν την κρίση τους, γεγονός το οποίο ευλόγως τις εξόργισε.

Ο κ. Τσιάρας ότι είχε απορρίψει τις δέκα τροπολογίες των δύο πρώην υπουργών, όμως χθες το βράδυ κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο επιχειρώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα