Αναγκαστική Συνεπιμέλεια: Λόμπι με πολύ χρήμα καταγγέλλει η Γιαννάκου

Αναγκαστική Συνεπιμέλεια: Λόμπι με πολύ χρήμα καταγγέλλει η Γιαννάκου
Η πρώην Υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου Eurokinissi

Δεν αποδέχθηκε τις τροπολογίες που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέτα Γιαννάκου ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Παραμένει η διάσταση ανάμεσα στο υπουργείο Δικιαοσύνης και κατ’ επέκταση στο Μέγαρο Μαξίμου και το “μέτωπο” που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας από την Μαριέττα Γιαννάκου και την Όλγα Κεφαλογιάννη. Αυτό κατέστη σαφές κατά την ολοκλήρωση της συζήτησής του στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής ενώ το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις τροπολογίες που έχουν καταθέσει οι δύο βουλεύτριες ενώ η Μ.Γιαννάκου άφησε αιχμές για λόμπι με πολλά χρήματα που έχουν συσταθεί για το νομοσχέδιο.

Όπως χαρκακτηριστικά ανέφερε στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Κώστας Τσιάρας “εγώ έχω τις τροπολογίες της κυρίας Γιαννάκου και της κυρίας Κεφαλογιάννη. Μάλιστα, δύο ή τρία σημεία ήδη από ότι γνωρίζετε τα έχουμε κάνει δεκτά και το έχουμε αυτό ανακοινώσει.  Από εκεί και πέρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαι πεπεισμένος ότι όταν προσπαθεί κανείς να αντιμετωπίσει ή εν πάση περιπτώσει, να επιχειρήσει να λύσει ένα τεράστιο ζήτημα, είναι γεγονός ότι από τη μία πλευρά, θα αντιμετωπίσει την διαφορετική άποψη και μάλιστα με ένταση, όπως αυτή εκφράζεται αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά όμως, αυτές οι προσπάθειες, στην πραγματικότητα, συνιστούν μεταρρυθμίσεις. Κυρία Υπουργέ, κυρία Γιαννάκου,εσείς έχετε μεγάλη εμπειρία μεταρρυθμίσεων και το ξέρω, όταν προσπαθούσαμε να φέρετε, κάτι το οποίο ήταν προφανές, σε μια προηγούμενη περίοδο στο χώρο της Παιδείας, αλλά και τότε, όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, πλην της Κυβέρνησης “στεκόταν απέναντι” σε αυτό. Αντιλαμβάνομαι τη διαφορετική άποψη και την ακούω, αλλά με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ήδη έχουμε εξαντλήσει κάθε είδους διάλογο, ήδη έχουν προηγηθεί πολλές προσπάθειες και διαφορετικής κυβέρνησης, αλλά και αυτής της σημερινής κυβέρνησης τουλάχιστον αυτούς τους 20 μήνες, να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο θα προστατεύει τα παιδιά”.

Νωρίτερα πάντως η Μαριέττα Γιαννάκου είχε αφήσει αιχμές. Είπε πως στην συζήτηση σε επίπεδο φορέων “δεν συμμετείχαν παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις, όπως ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, στο διάλογο αυτό. Και είναι γεγονός, ότι το Υπουργείο δεν συνάντησε αυτές τις οργανώσεις. Αντίθετα, είδαμε απίθανες οργανώσεις,γονείς, συνεπιμέλεια, ενεργοί μπαμπάδες, τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει χρήμα πολύ και μία πανομοιότυπη επιστολή, η οποία αποστέλλεται σε εμάς με mail, με διάφορα ονόματα χωρίς πραγματικά στοιχεία, δηλαδή, ψευδή”.

Συνολικά επισήμανε ότι “το νομοσχέδιο δεν είναι πιστό, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Είναι, επίσης, σίγουρο, ότι αφήνει ορισμένους υπαινιγμούς, όπως παραδείγματος χάριν, με αυτό το “εξίσου”, το οποίο μπορεί να παραπέμψει αλλού.Όπως και η αναφορά στο 1/3 του χρόνου, που δεν είναι ενδεικτική, είναι υποχρεωτική, όπως αντιλαμβάνεστε, θα φέρει περισσότερες συγκρούσεις και ίσως, προσφυγή στη δικαιοσύνη”. Πρόσθεσε πως “αυτά είναι ορισμένα ζητήματα, τα οποία τονίσαμε με την κυρία Κεφαλογιάννη και γι’ αυτό ακριβώς κάναμε αυτές τις τροπολογίες, προκειμένου να κάνουμε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές, που θα αντιμετωπίζουν, άλλωστε και τα δύο φύλα εξίσου”. Κατέληξε λέγοντας ότι “δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της κυβέρνησης, το είπα από την αρχή, να κάνει τροποποιήσεις στο οικογενειακό δίκαιο. Αλλοίμονο. Και πιθανόν να χρειάζονται τροποποιήσεις και ίσως να χρειάζονταν άλλου είδους τροποποιήσεις. Αυτές όμως, οι οποίες έγιναν, δεν ανταποκρίνονται στο στόχο που υπάρχει και είναι και στόχος του Υπουργείου. Να δημιουργηθεί καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά, να ικανοποιηθεί το συμφέρον του παιδιού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα