Ανασχηματισμός: “Ξήλωμα” στο Εσωτερικών και μετακόμιση Λιβάνιου στο Μαξίμου

Ανασχηματισμός: “Ξήλωμα” στο Εσωτερικών και μετακόμιση Λιβάνιου στο Μαξίμου
Ο Θεόδωρος Λιβάνιος Eurokinissi

Ο Θεοδωρικάκος καρατομήθηκε, ο Λιβάνιος μετακόμισε Μαξίμου και στο Εσωτερικών τοποθετείται ο Βορίδης, αλλά με αναπληρωτή τον Πέτσα.

Η πιο εντυπωσιακή κίνηση Μητσοτάκη στον ανασχηματισμό αφορά στο υπουργείο Εσωτερικών από όπου καρατομείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος και τη θέση του αναλαμβάνει ο “τσεκουράτος” Μάκης Βορίδης, ενώ ο Θοδωρής Λιβάνιος μετακομίζει στο Μαξίμου και ουσιαστικά αναβαθμίζεται στα πλαίσια του “επιτελικού κράτους”.

Η επιλογή Βορίδη σε αυτή τη θέση, σε μία χρονιά που πολλοί θεωρούν ότι ενδέχεται να φέρει και πρόωρες εκλογές μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και εφόσον η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και όχι μόνο για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών και ανοίγματος στο σκληρό δεξιό εκλογικό ακροατήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης προεκλογικά υποστήριζε ότι ο κ.Μητσοτάκης θα έπρεπε “να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές”.

Σημειωτέον όμως ότι και στο Εσωτερικών δημιουργείται θέση αναπληρωτή υπουργού, την οποία αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός σε αντίθεση με τον υφυπουργό, δεν αναφέρεται στον προϊστάμενο του υπουργό, αλλά απευθείας στον πρωθυπουργό και μετέχει στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Μένει να φανεί πως θα… εξελιχθεί αυτή η συγκατοίκηση στο Εσωτερικών, αν και βέβαια ο κ. Βορίδης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος αφού φεύγει από το Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο δεν ήθελε εξαρχής.

Πάντως, εάν μάλιστα ο κ. Πέτσας είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, όπου εκλέγεται και ο κ. Βορίδης, το υπουργείο Εσωτερικών θα έχει…διπλό ενδιαφέρον.

Σημειωτέον ότι ο κ. Πέτσας θα είναι αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, δηλαδή μεταξύ άλλων θα διαχειρίζεται και τα κονδύλια του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, ένα θέμα στο οποίο το Μαξίμου φέρεται να είχε δυσαρεστηθεί από τους χειρισμούς Θεοδωρικάκου.

Ποιος είναι ο Λιβάνιος

Ο Θοδωρής Λιβάνιος από υφυπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αυτό όμως με δεδομένο τον τρόπο που λειτουργεί η “καγκελαρία” του Μαξίμου, συνιστά αναβάθμιση.

Ο κ. Λιβάνιος ήταν ο άνθρωπος που είχε “τρέξει” προεκλογικά τη διαδικτυακή προεκλογική καμπάνια της ΝΔ και εξ απορρήτων συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, με τον οποίο τους ενώνει μάλιστα η κοινή αγάπη για το μπάσκετ. Ο κ. Λιβάνιος παίζει μπάσκετ όποτε βρίσκει ελεύθερο χρόνο, είναι φανατικός θαυμαστής του Γιάννη Αντεντοκούμπο, ενώ βραβεύθηκε από την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ένωση καθώς ήταν το μέλος της κυβέρνησης που ενδιαφέρθηκε εν μέσω πανδημίας για τα αδέσποτα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Εσωτερικών.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί υπουργίας του σημερινού πρωθυπουργού, καθώς και γενικός γραμματέας στο δήμο Αθηναίων και ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών, για τον Καλλικράτη και το νόμο για τις ειδικές δαπάνες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ως υφυπουργός Εσωτερικών ήταν ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο μετά πάντως χειρίστηκε πολιτικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον οποίο είχαν διαβόητα κακές σχέσεις. Εργάστηκε επίσης για τη διαμόρφωση του εκλογικού νόμου που θα διαδεχθεί την απλή αναλογική.

Καθώς βέβαια οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική έχουν ήδη φουντώσει ξανά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, που θα καταστούν διπλές, ώστε να καεί το σύστημα που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου για τον ανασχηματισμό

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποιος φέρεται να ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα στο Νότιο Τομέα, σε ανάρτηση του για τον ανασχηματισμό πάντως ευχαρίστησε τα στελέη της αυτοδιοίκησης και τους ψηφοφόρους της ΝΔ, όχι πάντως προσωπικά τον πρωθυπουργό:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη σας! Ιδιαίτερα στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα. Νιώθω υπερήφανος για το δημιουργικό, μεταρρυθμιστικό έργο στο Υπουργείο Εσωτερικών.

15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και στο Κράτος.Κορωνίδα όλων, η κατοχύρωση στην πράξη του δικαιώματος των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται με 288 ψήφους από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Έλληνες ενωμένοι στον κόσμο!

Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για τη συμβολή μου στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής πολιτικής της. Για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την αξιοκρατία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Εκφράζω τις θερμές ευχές μου, στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα έχουν την αμέριστη στήριξη μου, στην υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει.

Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο, απλό κόσμο, της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα, ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης.Ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού! Πάμε μπροστά!”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα