Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις, δίνει τη μάχη τού συγκεκριμένου και του αυτονόητου

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις, δίνει τη μάχη τού συγκεκριμένου και του αυτονόητου
Νίκος Ανδρουλάκης Aris Oikonomou/ SOOC

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το κλειδί για μια άλλη εναλλακτική πολιτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το Φορολογικό. Αναφορά στην ανάρτηση Βερναδάκη και στην υπόθεση Novartis.

«Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη τού συγκεκριμένου και αυτονόητου για το αυξημένο κόστος ζωής, με συγκεκριμένα μέτρα που προστατεύουν το εισόδημα των Ελλήνων δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας και ασφάλειας, χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο τις θυσίες και τους κόπους των τελευταίων 10 ετών όπου έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια στη διαβίωση των πολιτών από τις αυξήσεις στην ενέργεια, τον πληθωρισμό, και τις δυσκολίες για αξιοπρεπή κοινωνική κατοικία.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τη κυβέρνηση της ΝΔ για την πολιτική που ακολουθεί στην αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής. «Η κριτική και οι προτάσεις μας δείχνουν τις ιδεολογικές διαφορές που έχουμε από τη ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Η σοσιαλδημοκρατική πολιτική, όπου εφαρμόζεται στην ΕΕ, μειώνει τις ανισότητες γιατί επενδύει με κοινωνικά κριτήρια κι όχι με πελατειακή λογική».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πώς «αφού μείωσε τον φόρο στα μερίσματα και αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές μέχρι το εξωφρενικό ποσό των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ ανά δικαιούχο, ξαφνικά το λεφτόδεντρο του κ. Μητσοτάκη ξεράθηκε -προφανώς με δική του δημοσιονομική ευθύνη».

Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να τροποποιήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, δυνατότητα που δίνει η ΕΕ υπό τα νέα δεδομένα τής ενεργειακής κρίσης και της εργαλειοποίησης του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή, ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο και επιδεινώνεται με αυτόν και τους εκβιασμούς του κ. Πούτιν με το φυσικό αέριο και προσέθεσε: «Βλέπουμε ακόμη μία φορά, η κοινωνία και η οικονομία μας να επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις παγκόσμιες αναταράξεις -και αυτό γιατί δεν υπάρχει όραμα με συγκεκριμένο σχέδιο να θωρακίσει πολυεπίπεδα από τους διερευνώμενους κινδύνους. Γεωπολιτικές, οικονομικές, προσφυγικές και κλιματικές κρίσεις αναδεικνύουν συνεχώς τις αδυναμίες μας και τις λάθος επιλογές σήμερα, αλλά και στο παρελθόν».

Τόνισε ότι κλειδί για μια άλλη εναλλακτική πολιτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είναι το Φορολογικό, υποστηρίζοντας ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που αναφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν αφορούν την ευάλωτη μεσαία τάξη αλλά ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που παραμένουν στα ύψη, ο κ. Ανδρουλάκης κατέκρινε τη κυβέρνηση ισχυριζόμενος ότι κατήργησε την ρήτρα αναπροσαρμογής, ενσωματώνοντας τις επιπλέον χρεώσεις στις τιμές της κιλοβατώρας. «Ούτε μια εβδομάδα αφού άρχισε να εφαρμόζεται το νέο αυτό σύστημα, η ίδια η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο που η ίδια πρότεινε και ψήφισε» σημείωσε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποδοκίμασε την ανάρτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναδάκη για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λέγοντας πως «ό,τι σπέρνει τη διχόνοια και το μίσος είναι καταδικαστέο» και ότι «ο τρόπος που κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όπλο της κυβέρνησης», ενώ όταν ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τα ΑΕΙ απάντησε: «Το καταψηφίζουμε γιατί βραχυκυκλώνει τη διοίκηση στα πανεπιστήμια, δεν επιτρέπει να αναβαθμιστεί η δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση ενώ καταργεί όλες τις ρήτρες ακαδημαϊκής κινητικότητας που είχε θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας τα κατεστημένα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ανέφερε πως για την υπόθεση Novartis αξίζει ο λαός να μάθει όλη την αλήθεια και πρόθεση του είναι να συγκρουστεί με όλα τα κατεστημένα που εμποδίζουν τη χώρα να προχωρήσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα