Στροφή 180 μοιρών: Οι ΑΝΕΛ πλέον λένε ναι σε πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ χωρίς κανέναν όρο

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης
Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης -

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θ.Τοσουνίδης δήλωσε πως ο πρώην κυβερνητικός εταίρος θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστιίας, αλλά χωρίς τους όρους που έθεσε χθες ο Καμμένος

Στην προσπάθεια να διασωθούν εκλογικά οι ΑΝΕΛ δηλώνουν πλέον ότι θα ψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ χωρίς να θέτουν πια κανέναν όρο, εκτιμώντας προφανώς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα προβεί σε αυτή την κίνηση. 

Ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης σε δήλωση του ανακοίνωσε οτι το κόμμα του θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, αλλά χωρίς να θέτει πλέον τους όρους που έθεσε χθες ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι θα ψηφίσει πρόταση μομφής για το Σκοπιανό και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών εάν αυτή τελικά κυρωθεί.

ADVERTISING

Ως επιχείρημα για την απόφαση αυτή επικαλέστηκε ότι έτσι θα καταδειχθεί πως η πρόταση μομφής είναι αναποτελεσματική σε αντίθεση με την αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν νωρίτερα σήμερα οι ΑΝΕΛ και την οποία δεν ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γεγονός για το οποίο ο κ.Τοσουνίδης τους άσκησε κριτικη. 

Ειδικότερα σε δήλωση του ο κ.Τοσουνιδης ανέφερε: 

"Κατέθεσε τα όπλα ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών.

Η Ένσταση Αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία», διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε.

Ο κ. Μητσοτάκης «ασέλγησε» πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον δήθεν «Μακεδονομάχο», τα αναποτελεσματικα μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Παρόλα αυτά, ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, σε αντιθεση με την Ένσταση Αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε, αρνούμενος  να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τώρα ο Καμμένος λέει ότι θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για το Σκοπιανό

24Media Network