Απάντηση Κεραμέως για βίντεο γονιμότητας: Δεν νομιμοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό

Απάντηση Κεραμέως για βίντεο γονιμότητας: Δεν νομιμοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό
Νίκη Κεραμέως Alexandros Michailidis / SOOC

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα 'προγεννητικής αγωγής', το χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ", αναφέρει στη δήλωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το βίντεο με θέμα την “προγεννητική αγωγή” στα σχολεία, που τελικά αποσύρθηκε μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε.

Με δήλωσή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε αρχικά πως η ανάκληση της έγκρισης που είχε δοθεί για το πρόγραμμα της “Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής” έγινε έπειτα από δική της παρέμβαση, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν έχει δικαίωμα να εγκαλεί το υπουργείο Παιδείας για σκοταδισμό, καθώς όπως αναφέρει στη δήλωσή της, “ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…)”.

Παράλληλα, ζήτησε να διερευνηθεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα επί της διακυβέρνησής του και μάλιστα “με ποσά άνω των 100.000 ευρώ”.

Υπενθυμίζεται ότι στα άκρως αντιεπιστημονικά βίντεο “προγεννητικής αγωγής” γίνεται λόγος για “τη ζωή του βρέφους” που “αρχίζει μετά τη σύλληψή του” ενώ προβάλλονται απόψεις όπως οτι “στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα” κι οτι στην Κίνα “πριν χίλια χρόνια, γνωρίζοντας πόσο σημαντική ήταν αυτή η περίοδος πριν τη σύλληψη του παιδιού, μετρούσαν την ηλικία του από εκείνη τη στιγμή”.

Αναλυτικά η δήλωση της Νίκης Κεραμέως:

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της “Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής”. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…).

Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα