Αποστάσεις βουλευτών της συμπολίτευσης από Κουρουμπλή

Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης: Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του  Δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017. 
Την Επιτροπή ενημέρωσαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σωκράτης Φάμελλος, Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσιος - Χαράλαμπος Καλαματιανός, Γεν. Γραμματέας Ναυτιλίας, Χρήστος Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γεώργιος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Χρήστος Καπάταης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Σταμάτης Ράπτης, Αρχηγός Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αλέξανδρος Λαγουρός, Αρχιπλοίαρχος, Διευθυντής του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Στυλιανός Μαρκουλάκης, Αντιπλοίαρχος, Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Ιωάννης Ζήκας, Υποναύαρχος, Κλαδάρχης Κλάδου Γ΄ (Κλάδος Ελέγχου Πλοίων), Κωνσταντίνος Λεοντάρας, Αρχιπλοίαρχος, Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γεωργία Κοτίνη, Προϊσταμένη του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταυρούλα Πουλή, Προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Ιμπραήμ και Παναγιώτης Γρηγορίου, Διευθυντής Τμήματος Εκστρατειών και Υπεύθυνος Εκστρατείας για την Ενέργεια και το Κλίμα της Greenpeace, αντιστοίχως, Μαρία Γανωτή και Μαργαρίτα Τζάλη, Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, αντιστοίχως, Μαργαρίτα Χονδρού, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη καθώς και Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης: Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017. Την Επιτροπή ενημέρωσαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σωκράτης Φάμελλος, Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσιος - Χαράλαμπος Καλαματιανός, Γεν. Γραμματέας Ναυτιλίας, Χρήστος Λαμπρίδης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γεώργιος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Χρήστος Καπάταης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Σταμάτης Ράπτης, Αρχηγός Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αλέξανδρος Λαγουρός, Αρχιπλοίαρχος, Διευθυντής του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Στυλιανός Μαρκουλάκης, Αντιπλοίαρχος, Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Ιωάννης Ζήκας, Υποναύαρχος, Κλαδάρχης Κλάδου Γ΄ (Κλάδος Ελέγχου Πλοίων), Κωνσταντίνος Λεοντάρας, Αρχιπλοίαρχος, Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου, Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γεωργία Κοτίνη, Προϊσταμένη του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταυρούλα Πουλή, Προϊσταμένη του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Ιμπραήμ και Παναγιώτης Γρηγορίου, Διευθυντής Τμήματος Εκστρατειών και Υπεύθυνος Εκστρατείας για την Ενέργεια και το Κλίμα της Greenpeace, αντιστοίχως, Μαρία Γανωτή και Μαργαρίτα Τζάλη, Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, αντιστοίχως, Μαργαρίτα Χονδρού, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη καθώς και Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η αμηχανία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έγινε φανερή κατά τη συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ σχετικά με τις ευθύνες για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κυρίως ως προς το επικοινωνιακό επίπεδο πήραν βουλευτές της συμπολίτευσης με αφορμή την συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την καταστροφή στη θαλάσσια περιοχή της Αττικής.

Με τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή αλλά και με όσα συζητούσαν στο περιστύλιο οι βουλευτές των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης κατέστησαν φανερή την αμηχανία τους για τις δηλώσεις του υπουργού. Ενδεικτική, ήταν η περίπτωση του Νίκου Φίλη ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες «σε όλα τα επίπεδα». Ο πρώην υπουργός Παιδείας πήρε, όμως, αποστάσεις και από τους σκληρούς προσωπικούς διαξιφισμούς του κ. Κουρουμπλή με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. «Φοβάμαι πως μια συζήτηση με τόσο ενδιαφέρον καταλήγει να μην έχει αξία όταν καταντά σε ανταλλαγή προσωπικών αναφορών και επιθέσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και το γεγονός ότι από την αίθουσα της Ολομέλειας απουσίαζαν οι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή πήρε, όμως, και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες σε όλη την ιεραρχία.

Βαρύ κλίμα επικρατούσε για τον κ. Κουρουμπλή και στα πηγαδάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτής ανέφερε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα όφειλε να δώσει πρώτα εξηγήσεις στην κοινωνία και να μην απαντά με επιθετικότητα στη ΝΔ όσο και αν είναι υπερβολικά εκείνα που του καταλογίζουν. «Ο Παναγιώτης έχει ενσωματώσει την ήττα» σχολίασε βουλευτής στο ίδιο πλαίσιο. Άλλοι υπογράμμιζαν την αστοχία των πρόσφατων δηλώσεών του πως οι θάλασσες της Αττικής είναι κατάλληλες για μπάνιο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουρουμπλής: Θα το κρίνουν άλλοι αν θα παραιτηθώ

Περί πολιτικής ηθικής

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα ελέγχων σε μύδια από το Σαρωνικό

ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν τολμά να αποπέμψει τον Κουρουμπλή

SHARE: