Αχτσιόγλου: Απολύτως ευπρόσδεκτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Αχτσιόγλου: Απολύτως ευπρόσδεκτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη
Η Έφη Αχτσιόγλου DIMITRIS KAPANTAIS / SOOC

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε η Έφη Αχτσιόγλου. Τι ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα και τη "δικαιολογία" της κλιματικής κρίσης που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

«Απολύτως ευπρόσδεκτη η υποψηφιότητα Κασσελάκη» αλλά και «η απουσία του Προέδρου από το Κοινοβούλιο είναι ένα ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι “τα αποτελέσματα των εκλογών θα φέρουν εμένα στην προεδρία του κόμματος”.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Έχω επιλέξει εξαρχής να μην κάνω κανένα σχόλιο για τους συνυποψηφίους μου. (…) Ξαναλέω ότι η διαδικασία μας είναι απολύτως ανοιχτή. Αυτό έχουμε επιλέξει. Δηλαδή μπορεί ο καθένας να προσέλθει σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσει να γίνει πρόεδρος του χώρου, καταθέτοντας πολιτική και οργανωτική πρόταση.

Άρα, εφόσον δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, αυτή η υποψηφιότητα (του κ. Κασσελάκη) είναι απολύτως ευπρόσδεκτη. Είμαστε όλοι ανοιχτοί. (…) Άρα από εκεί και πέρα νομίζω ότι εγώ σε ό, τι με αφορά, θέλω να μιλώ για τη δικιά μου υποψηφιότητα. Τι χαρακτηριστικά έχει η δικιά μου υποψηφιότητα. Τελικός κριτής θα είναι οι ψηφοφόροι. (…) Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Έχει συμβεί και στο παρελθόν, όπως θυμάστε. (…) Η απουσία του Προέδρου από το Κοινοβούλιο είναι ένα ζήτημα».

«Να μπορέσεις να φτιάξεις μια δομή, δηλαδή έναν ιμάντα, ένα σχήμα το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις των μελών, άρα ουσιαστικά και τη γνώμη του κάθε μέλους και αυτή θα φτάνει στο κέντρο λήψης των αποφάσεων – στον πρόεδρο δηλαδή – και στην Πολιτική Γραμματεία. Αυτό θα γίνεται κομμάτι της στρατηγικής και του λόγου του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι μπορούμε να σπάσουμε αυτό το χάσμα και να γίνουμε τελικά ένας φορέας» που θα εκφράζει πολύ περισσότερο αυτό που νιώθει η κοινωνία, συνέχισε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Εκατό μέρες και κάτι από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (…) έχουμε φονικές πυρκαγιές, απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστια οικολογική καταστροφή κι ένα κράτος που απείχε, ένα κράτος που δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει, για να προλάβει. Αυτό που έλειπε ήταν η πρόληψη» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, ενώ υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία».

Στην περίπτωση που θα αναδειχθεί η κ. Αχτσιόγλου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα, ανέφερε: «Δεν είμαι εγώ αυτή που θα το πω αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. (…) Είναι παρών και ο ίδιος επιλέγει τον βαθμό και το εύρος της δικής του παρέμβασης και συμμετοχής».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα