Covid free ΔΕΘ: Τα σενάρια για την ομιλία και συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη

Covid free ΔΕΘ: Τα σενάρια για την ομιλία και συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) Eurokinissi

Τι εξετάζουν σε Μαξίμου και ΝΔ ώστε η εφετινή ΔΕΘ να γίνει σε συνθήκες σχετικής κανονικότητας, με όπλο τον εμβολιασμό

Σενάρια για covid– free ΔΕΘ εξετάζουν σε Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία, καθώς εφέτος υπάρχει το όπλο του εμβολιασμού, που μπορεί να διασφαλίσει μία σχετική κανονικότητα όσον αφορά στην ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε την τελευταία στιγμή επιλεγεί να βρίσκονται στην αίθουσα για τη συνέντευξη τύπου ελάχιστοι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εφέτος όμως υπάρχουν σκέψεις να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου με μεγαλύτερο αριθμό δημοσιογράφων δια ζώσης, αλλά με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και φυσικά να υποβληθούν και σε rapid test.

Προκειμένου όμως να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες για αποκλεισμό, εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεδιάσκεψης και σε όσους δημοσιογράφους δεν θα έχουν εμβολιαστεί, όπως και στους εκπροσώπους των περιφερειακών μέσων.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ενδέχεται να επιτραπεί η είσοδος και στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Μέγαρο το βράδυ του Σαββάτου, καθώς και με τήρηση υγειονομικών μέτρων και αποστάσεων.

Εφέτος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου και η επίσκεψη θα αποτελέσει και αφορμή για επιθεώρηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη συμπρωτεύουσα.

Η εφετινή ΔΕΘ αναμένεται επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με την ελπίδα ότι η πανδημία του κορονοϊού θα έχει τεθεί υπό έλεγχο με τη βοήθεια των εμβολίων. Η κυβέρνηση υπενθυμίζεται ότι έχει απορρίψει σενάρια για νέο οριζόντιο lockdown και έχει διαμηνύσει ότι τυχόν νέα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους μη εμβολιασμένους, με περιορισμούς στην πρόσβαση τους στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και του λιανεμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι προοπτικές που ανοίγονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και ο σχεδιασμός για τη μετά- covid εποχή, θα βρεθούν προφανώς στο επίκεντρο.

Σημειωτέον όμως ότι όλα αυτά είναι ακόμη “σχέδια επί χάρτου” και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη, ενώ φυσικά όπως λέει η κυβέρνηση η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι δυναμική και ο σχεδιασμός μπορεί πάντα να αλλάξει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα