Δέρβος: Αν τα "θα" ήταν πράξεις, ο Τσίπρας θα ήταν πλανητάρχης

Κ. Δέρβος

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό για το αφορολόγητο και τον καλεί να δείξει θάρρος και να ψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ. Που ορίζει τον πήχη για τις ευρωεκλογές. Ποια μηνύματα στέλνει στο ΚΙΝΑΛ και γιατί εκτιμά ότι η βάση της σοσιαλδημοκρατίας αντιμετωπίζει θετικά τη στάση Μητσοτάκη υπέρ συνεργασίας

“Αν τα «θα» ήταν πράξεις, ο κ. Τσίπρας θα ήταν πλανητάρχης” σχολιάζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου Κώστας Δέρβος μιλώντας στο News 24/7 και αναφερόμενος στο θέμα του αφορολόγητου.

“Η μείωση του αφορολόγητου ήταν μέτρο που ψήφισε ο κ. Τσίπρας και έρχεται τώρα να εκβιάσει την ψήφο των πολιτών για να το πάρει πίσω; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, αντίθετα είναι επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές” προσθέτει ο κ.Δέρβος, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ήταν εξαρχής αντίθετη στο μέτρο, το οποίο δεν ψήφισε και καλώντας τον πρωθυπουργό εάν όντως θέλει την κατάργηση του, “ας δείξει επιτέλους θάρρος και ας το ψηφίσει”.

Ως προς τους στόχους της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου, ο κ.Δέρβος εκτιμά ότι ο κ.Τσίπρας έχει ορίσει ήδη από τις προηγούμενες εκλογές ποιο είναι το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, όταν το τοποθέτησε στο 3,5%, δηλώνει όμως ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ένα μήνυμα πολύ πιο ξεκάθαρο.

ADVERTISING

Χαρακτηρίζει “δυσάρεστη έκπληξη” τη στάση του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις “απολύτως ψευδείς διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ για το δώρο των Χριστουγέννων”, εκτιμά όμως ότι η στιγμή υπερβαίνει τις όποιες διαφορές και πως η βάση της σοσιαλδημοκρατίας αντιμετωπίζει θετικά τη δεδομένη βουληση Μητσοτάκη να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες.

Επιμένει τέλος στο ασφαλιστικό τριών πυλώνων, εκτιμώντας ότι έτσι θα γίνει βιώσιμο και δηλώνει πως: “Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει «δουλειές» εννοώντας μια κομματική ομηρία στο Δημόσιο, εμείς μιλάμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές”.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ.Δέρβου στο News 24/7 έχει ως εξής:

Ποιος είναι αριθμητικά ο στόχος της ΝΔ στις ευρωεκλογές; Με τι ποσοστό θα έχει δοθεί το μήνυμα πολιτικής αλλαγής, που έχει ορίσει ο κ. Μητσοτάκης ως το ζητούμενο αυτών των εκλογών;

Στόχος μας είναι να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και να στείλουμε άξιους ανθρώπους στο ευρωκοινοβούλιο. Συνεπώς, με τόσους άξιους συνυποψηφίους, δεν θα ήθελα να βάλω κάποιο όριο ως στόχο. Ως προς το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, αυτό έχει προλάβει να το ορίσει ο κ. Τσίπρας ήδη από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν το τοποθέτησε στο 3,5%. Στη Νέα Δημοκρατία όμως θέλουμε ένα μήνυμα πολύ πιο ξεκάθαρο, πολύ πιο δυναμικό και πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα το στείλουν με τον καλύτερο τρόπο.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ότι με την κατάθεση τροπολογίας για τη μη μείωση του αφορολόγητου ουσιαστικά κρούει ανοιχτές θύρες, καθώς ο πρωθυπουργός ήδη έχει εξαγγείλει την κατάργηση του μέτρου. Τι απαντάτε σε αυτή την κριτική;

Αν τα «θα» ήταν πράξεις, ο κ. Τσίπρας θα ήταν πλανητάρχης. Για να απαντήσουμε σοβαρά όμως: Η μείωση του αφορολόγητου ήταν μέτρο που ψήφισε ο κ. Τσίπρας και έρχεται τώρα να εκβιάσει την ψήφο των πολιτών για να το πάρει πίσω; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, αντίθετα είναι επικίνδυνες πολιτικές πρακτικές. Εμείς ήμασταν εξαρχής αντίθετοι στο μέτρο, δεν το ψηφίσαμε. Τώρα προτείνουμε την κατάργησή του. Αν όντως το θέλει ο κ. Τσίπρας, ας δείξει επιτέλους θάρρος και ας το ψηφίσει. Παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών και του κοινοβουλευτισμού δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς.

Ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για φλερτ της ΝΔ με την ακροδεξιά, αλλά και τα περί “προοδευτικού μετώπου” και έχει δηλώσει ότι η κεντροδεξιά είναι το μόνο ανάχωμα στην ακροδεξιά. Μήπως όμως η στροφή προς τα δεξιά τελικά σπρώχνει τους ψηφοφόρους ακόμη πιο δεξιά; Το παράδειγμα της ισπανικής κεντροδεξιάς δεν σας προβληματίζει;

Θα ήταν αστείο να μιλάει ο κ. Τσίπρας για κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς, αν δεν ήταν προσβλητικό: Μαζί μούτζωναν τη Βουλή των Ελλήνων στις πλατείες της αγανάκτησης, με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, με τις ψήφους του κ. Καμμένου κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια. Την ίδια στιγμή, τα διεθνή δημοσιεύματα για τις καθυστερήσεις της δίκης της Χρυσής Αυγής πυκνώνουν, νυχτερινές τροπολογίες ευνοούν ψεκασμένους και υπόδικους. Είναι ντροπή, στην προσπάθεια να φορέσει την ταμπέλα του «προοδευτικού μετώπου» σε να χαρακτηρίζει ακροδεξιούς ο κ. Τσίπρας όσους έχουμε πατριωτικές ανησυχίες και όσους θέλουμε κράτος δικαίου χωρίς άβατα, γιατί εμείς δεν συνεργαστήκαμε ποτέ μαζί του, όπως έκαναν οι αυθεντικοί ακροδεξιοί και οι απομιμήσεις τους.

Μια που αναφερθήκαμε στα περί “προοδευτικού μετώπου”, η ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι και αυτοδύναμη θα επιδιώξει συνεργασίες, καθώς και ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, δείχνοντας προς την πλευρά του ΚΙΝΑΛ. Πως όμως θα συνεργαστείτε όταν μέσα σε δύο εβδομάδες το ΚΙΝΑΛ στα ζητήματα του δώρου Χριστουγέννων και του αφορολόγητου εμμέσως συμπλέει με τη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ περί νεοφιλελεύθερης ατζέντας της ΝΔ;

Ο καθένας κρίνεται από όσα λέει και από τις αποφάσεις του την κρίσιμη ώρα. Ομολογώ ότι ήταν δυσάρεστη έκπληξη η στάση του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις απολύτως ψευδείς διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ για το δώρο των Χριστουγέννων. Από εκεί και πέρα, η κρισιμότητα των στιγμών υπερβαίνει τις δεδομένες πολιτικές μας διαφορές, γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες, κάτι που βλέπουμε ότι αντιμετωπίζεται θετικά από τη βάση της σοσιαλδημοκρατίας και είναι ελπιδοφόρο για τη χώρα. Σύντομα όλοι θα έχουν την ευκαιρία - και την ευθύνη - να διαλέξουν σε ποια πλευρά της ιστορίας θα βρεθούν.

Ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, γιατί να ψηφίσει ένας νέος ΝΔ; Λέτε ανάπτυξη και επενδύσεις για νέες δουλειές, σας θυμίζω όμως ότι η εργασιακή κατάσταση είναι ζούγκλα ειδικά για τους νέους. Αρκεί πχ η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων για να αντιμετωπιστεί η ανασφάλιστη εργασία; Ποια μέτρα θα πάρετε;

Ασφαλώς και δεν αρκεί, και γι’ αυτό πρέπει να μας εμπιστευτεί ένας νέος: Γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που έχει μιλήσει για το σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος με ρεαλισμό και υπευθυνότητα και όχι με κορώνες και συνθήματα. Έχουμε περιγράψει τους τρεις πυλώνες μέσω του οποίου το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο, πώς θα περιφρουρηθεί η εφαρμογή του και ποιους στόχους θέτει η θεσμοθέτησή του. Ξέρετε, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ που τάζει «δουλειές» εννοώντας μια κομματική ομηρία στο Δημόσιο, εμείς μιλάμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, που θα επιτρέψουν στους νέους να σταθούν στα πόδια τους, να κάνουν οικογένεια, να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Ευρωεκλογές, ΟΝΝΕΔ
SHARE:

24Media Network