Ο διχασμός δεν παίρνει likes: Οργή στα social media για το διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο διχασμός δεν παίρνει likes: Οργή στα social media για το διάγγελμα Μητσοτάκη

Χιλιάδες χρήστες των social media καταφέρονται εναντίον του μηνύματος του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση της βίας προς όφελος πολιτικών παιχνιδιών.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στα social media της χώρας μετά το “ενωτικό” διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Τρίτης, το οποίο δημοσιεύθηκε λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό του ένστολου στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της χώρας έσπευσαν να επισημάνουν ότι το διάγγελμα ορθώς αναφερόταν στην άνανδρη επίθεση εναντίον του άνδρα της αστυνομίας που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του, ωστόσο ουδεμία αναφορά δεν υπήρχε στη βία από πλευράς ΕΛΑΣ, στη συστηματική καταστολή που οξύνεται το τελευταίο διάστημα και στον πρόσφατο ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της περιοχής, γεγονός που πυροδότησε τις μαζικές αντιδράσεις.

Σημειώνεται άλλωστε πως τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης έγιναν μετά το τέλος της μαζικότατης και ειρηνικής διαμαρτυρίας κατοίκων του Δήμου αλλά και συλλογικοτήτων, οι οποίοι ζήτησαν με παλμό και ετερόκλητα συνθήματα ένα κοινό πράγμα: Να σταματήσει εδώ και τώρα η κρατική ανομία και η ατιμωρησία από ανθρώπους που θα έπρεπε να προστατεύουν τον λαό και να μην τον στοχοποιούν με πρόσχημα την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της.

Η αποδοκιμασία του κοινού στο ανισοβαρές διάγγελμα καταγράφεται όχι μόνο από τα σχόλια καθεαυτά, τα οποία λίγο πολύ τα περιμέναμε, αλλά από τα “reactions” κάτω από το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό. Πάνω από 23 χιλιάδες ήταν οι αρνητικές αντιδράσεις εκδήλωσης “θυμού”, με τις θετικές αντιδράσεις να μη φτάνουν ούτε τις 2 χιλιάδες.

Φυσικά εδώ δε μιλάμε για μια άτυπη “δημοσκόπηση”, όμως αν μη τι άλλο μιλάμε για μια σχεδόν ομόθυμη καταδίκη της μεροληπτικής διατύπωσης περί αποκλιμάκωσης της βίας.

Ξυλοδαρμοί πολιτών χωρίς συγγνώμη

Αυτό γιατί είναι παραπάνω από σαφές πως ο πρωθυπουργός με τη δήλωσή του αποσιώπησε την “αλυσίδα” των γεγονότων, την όλη κλιμάκωσή τους, και φυσικά δεν αναφέρθηκε στην αιτία τους και στην αντιμετώπισή τους. Το “δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας” του κ. Μητσοτάκη, εν προκειμένω δεν αρκεί, καθώς οι ευθύνες ξεκινούν από την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου.

“To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει” είπε ο πρωθυπουργός, αλλά όπως φαίνεται στα social media το κοινό είναι ήδη διχασμένο εδώ και καιρό, και το κακό έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες με την όλη όξυνση της συστημικής καταστολής.

Διότι όταν μιλάμε για “ενότητα”, οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται με αναλογικότητα προς όλους. Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση θα όφειλε να είχε ως κύριο μέλημά της να μη δημιουργούνται οι αιτίες που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές από όχλους, παραδειγματίζοντας και όχι καταφερόμενη εναντίον αγνώστων “εχθρών”, ως αλάθητος εξουσιαστής. Ο κόσμος εξαγριώνεται και το μίσος θεριεύει, αρχής γενομένης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με επικίνδυνες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη:

Παρακάτω, οι αντιδράσεις κάτω από το βίντεο, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα στο Facebook του πρωθυπουργού, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης και 18 ώρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο.

Την ίδια ώρα, το #διαγγελμα_Μητσοτακη είναι στα πρώτα trends στο ελληνικό Twitter.

Πολλοί δε, ήταν εκείνοι που ανάρτησαν τη λογοκρισία του ΣΚΑΙ στη Λιάνα Κανέλλη, η οποία αναφέρθηκε στο βίντεο στο οποίο καταγράφονται άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε κατάσταση εκτός εαυτού να φωνάζουν ““Πάμε να τους σκοτώσουμε. Πάμε να τους γ….με. Τελειώσανε. Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!”.

Η κριτική που αναπτύσσεται άλλωστε τις τελευταίες ημέρες πάει και προς τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που για άλλη μια φορά δείχνουν να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, φροντίζοντας να αποσιωπήσουν τις νέες εικόνες αστυνομικής αυθαιρεσίας που είδαμε στα στενά της Νέας Σμύρνης. Εικόνες που πάλι φρόντισε η λεγόμενη “δημοσιογραφία των πολιτών” να καταγράψει και στέκονται ως τεκμήρια και ντοκουμέντα για όσα έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα.

Τα πλάνα αυτά έχουν αναρτηθεί κάτω από το βίντεο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα