Δούρου: “Το Πεδίο του Άρεως παραδίδεται, μετά από δεκαετίες, ασφαλές”

Δούρου: “Το Πεδίο του Άρεως παραδίδεται, μετά από δεκαετίες, ασφαλές”
Επίσκεψη της Ρένας Δούρου στο πεδίον του Άρεως Eurokinissi

"Παρά τη λάσπη που δεχθήκαμε, τις λοιδορίες, την παραπληροφόρηση, τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κάναμε μια στρατηγική επιλογή. Να μη λειτουργήσουμε παρασκηνιακά, επιλέγοντας την συστηματική δουλειά" ανέφερε η κ. Δούρου

Περίπατο στο Πεδίο του Άρεως πραγματοποίησε το πρωί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συζητώντας με εκπροσώπους του Τύπου «για την καθημερινή μάχη που έδωσε τα τελευταία 4,5 χρόνια για την ανάταξη του σπουδαίου αυτού πνεύμονα πρασίνου καθώς με όλες εκείνες τις πτυχές που το καθιστούν σήμερα καθαρό, προσιτό, λειτουργικό και ασφαλές».

«Παρά τη λάσπη που δεχθήκαμε, τις λοιδορίες, την παραπληροφόρηση, τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κάναμε μια στρατηγική επιλογή. Να μη λειτουργήσουμε παρασκηνιακά, επιλέξαμε τη σοβαρή, συστηματική δουλειά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Και έτσι μέσα από συνέργειες με πολλούς φορείς, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, εμπορίου, καταφέραμε πολλά», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Σε μία μεγάλη βόλτα στο Πεδίο του Άρεως, η περιφερειάρχης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με τους δημοσιογράφους, βρέθηκε στο ανακαινισμένο κτίριο Θεάτρου Άλσους – Οικονομίδη, περπάτησε στους «αναβαθμισμένους χώρους του άλσους», παρακολούθησε παιδιά να αθλούνται και να διασκεδάζουν στο πλαίσιο του προγράμματος kids’ Athletics (υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από Δημοτικά Σχολεία της Αττικής) και συνομίλησε με πολίτες που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο πάρκο.

Στο πλαίσιο του περιπάτου, συναντήθηκε με διακριθέντες αθλητές, αλλά και υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκονταν εκεί για να συντονίσουν τα αθλητικά δρώμενα, που θα διεξαχθούν στο χώρο, στις 7 Απριλίου, και θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι οι πολίτες.

«Αποδίδουμε στους συμπολίτες μας ένα Πάρκο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού»

«Περπατήσαμε σήμερα με τους μικρούς μας φίλους να αθλούνται, με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες και με το σύνολο της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, στο Πεδίο του Άρεως. Περπατήσαμε και μετρήσαμε μικρές και μεγαλύτερες νίκες, που τις αποδίδουμε στους συμπολίτες μας, που επί χρόνια είχαν στερηθεί από ένα Πάρκο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμα, αλλά είμαστε η εγγύηση ότι και θα γίνουν και θα υλοποιηθούν και το Πεδίο του Άρεως παραδίδεται μετά από δεκαετίες, ασφαλές σε όλους μας», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

Για το νέο πρόσωπο του Πεδίου του Άρεως μίλησαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πάρκων και Αλσών, Βασιλική Λάσκαρη, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος και η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών ΕΕ, Κατερίνα Καντεράκη.

Συγκεκριμένα, η Ερμίνα Κυπριανίδου, στη δήλωση της σημείωσε: «Το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο της πόλης μας βρίσκεται σήμερα στην επόμενη μέρα, μετά από 4,5 χρόνια επίμονης και κοπιώδους προσπάθειας. Είναι πλέον ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου πολιτισμού και, με το εμβληματικό “Άλσος” Οικονομίδη πλήρως ανακαινισμένο, η επισκεψιμότητά του έχει εκτιναχθεί. Κερδίσαμε το στοίχημα και αποδίδουμε στους πολίτες της Αθήνας, και όχι μόνο, ένα σπουδαίο δημόσιο πάρκο με πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που τις χαίρονται όλοι».

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Πολιτισμού Χρήστος Καραμάνος και Εύη Αποστολάκη, οι εντεταλμένες περιφερειακές σύμβουλοι Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη και για Θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Φώτης Χρυσικός, Θανάσης Αλεξίου και Γιάννης Μοίρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα