Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Αποτελέσματα στο 75%: Κασσελάκης 56,69%, Αχτσιόγλου 43,31%

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ανακοινώθηκαν, λίγο μετά τις 23:00, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του κόμματος.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, στο 75% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου με διαφορά περίπου 13 μονάδων και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 56,69% που αντιστοιχεί σε 56.461 ψήφους
  • Η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 43,31% που αντιστοιχεί σε 43.139 ψήφους
  • Τα άκυρα και τα λευκά αντιστοιχούν στο 1,19%

Η κ. Αχτσιόγλου, μάλιστα, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν περισσότερα από 133.000 μέλη, ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη. Περίπου 8.750 μέλη ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή.

Οι δύο υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα στα γραφεία τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο δικό του περί τις 8:30μ.μ., όπου τον περίμενε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου μετέβη στο δικό της στις 6μ.μ.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη όπου μέσα αποθέωση τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα το φως κέρδισε, κοιτάμε το μέλλον». Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την οικογένειά του, τον σύντροφό του και τον Νίκο Παππά.

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η κοινωνία κοιτάει προς τα εμάς» και πως «από αύριο ξεκινά νέος αγώνας για μαχητική αντιπολίτευση».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα