Εμβόλιο: Η ΝΔ απαξιώνει τα συλλαλητήρια των αρνητών, δια της θεωρίας των δύο άκρων 

Εμβόλιο: Η ΝΔ απαξιώνει τα συλλαλητήρια των αρνητών, δια της θεωρίας των δύο άκρων 
Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα eurokinissi

Το “κρίμα” της Αρ.Πελώνη, η δήλωση Αδ. Γεωργιάδη για... γραφικούς και η σύνδεση με τους Αγανακτισμένους έχει ως στόχο να απαξιώσει τα συλλαλητήρια κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό

Την απαξίωση, αν και όχι την ευθεία σύγκρουση, επιλέγει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα συλλαλητήρια των αρνητών του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό οι συμμετέχοντες προέρχονται από τον πολιτικό χώρο στον οποίο αλιεύει ψήφους η Νέα Δημοκρατία, καθώς και ότι οι εικόνες των συλλαλητηρίων θυμίζουν εκείνα των “Μακεδονομάχων” κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Με αφορμή όμως το γεγονός ότι συνυπήρξαν στο Σύνταγμα και ορισμένες ακροαριστερές και αναρχοαριστερές οργανώσεις, η “γραμμή” από χθες κινείται στη λογική της “θεωρίας των δύο άκρων”, με στόχο οι ψηφοφόροι της ΝΔ και οι κεντρώοι ψηφοφόροι, ακόμη και εάν έχουν προβληματισμό για το εμβόλιο, να μην παρασυρθούν από φωνές κατά της κυβέρνησης.

Το επίσημο σχόλιο της κυβέρνησης ήρθε χθες δια της εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη και ήταν μονολεκτικό και καυστικό: “Κρίμα…” απάντησε απλά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στελέχη όμως όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που έχει απήχηση σε ακροατήριο αντίστοιχο με αυτό των συλλαλητηρίων και είναι γνωστός για το… ιδιαίτερο στυλ του, ανέλαβαν να περάσουν τη γραμμή: Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για “γραφικούς”, τους οποίους συνέδεσε με τους Αγανακτισμένους και άρα κατά τη γνωστή θεωρία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά.

Η κυβέρνηση εξάλλου βασίζεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ των εμβολίων, καθώς και ότι από όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, οι περισσότεροι δεν ανήκουν στην κατηγορία των αντιεμβολιαστών, αλλά φοβούνται για τις παρενέργειες ή αντιδρούν στην ιδέα της υποχρεωτικότητας.

“Δεν στοχεύουμε στους αρνητές. Στοχεύουμε σε εκείνους που είναι αναποφάσιστοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημειωτέον ότι στο πλαίσιο της αναζήτησης τοπικών… influencers σε δήμους με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, εστιάζει ιδιαίτερα στο να αναθέσει σε ιερείς να κάνουν κήρυγμα υπέρ των εμβολίων.

Η κυβέρνηση βασίζεται επομένως εν πολλοίς στην κεντρική (έστω και μεσοβέζικη) στήριξη της επίσημης Εκκλησίας στην εμβολιαστική εκστρατεία, με την απομόνωση φωνών ιερέων ή αγιορειτών μοναχών ως περιθωριακών περιπτώσεων.

Σημειωτέον ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος δήλωσε πως όσοι διαδηλώνουν κατά των εμβολίων δεν ανήκουν στην Εκκλησία.

Υπάρχουν πάντως και εκείνοι στο γαλάζιο στρατόπεδο που θεωρούν ότι η αντιμετώπιση των αρνητών ως γραφικών και “ψεκασμένων”, θα έχει εν τέλει τα αντίθετα από το επιδιωκόμενο αποτελέσματα, με τη συσπείρωση τους λόγω αντίδρασης.

Ωστόσο όπως αναφέρθηκε στόχος της κυβέρνησης δεν είναι όσοι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας και δεν μπορούν εύκολα να αλλάξουν γνώμη, αλλά όσοι ακόμη αμφιταλαντεύονται.

Σημειωτέον επίσης ότι προκειμένου να μη ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε επισήμως ότι οι συνέπειες σε περίπτωση μη εμβολιασμού εργαζομένων σε κλάδους που είναι υποχρεωτικό δεν θα αφορούν σε απόλυση. Υπερασπίζεται όμως την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμών εργαζομένων σε κλάδους που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, ενώ στρώνει το έδαφος για τη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών και φοιτητών, προκειμένου να μείνουν ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα