Επιστολή Τσίπρα σε Γιούνκερ – Τουσκ για τα εργασιακά

Επιστολή Τσίπρα σε Γιούνκερ – Τουσκ για τα εργασιακά
Greece's PM, Alexis Tsipras, meets the mayor of Athens, Giorgos Kaminis, at Maximos Mansion in Athens, Greece on March 16, 2017. / , , , , 16 2017. Nick Paleologos / SOOC

Ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσον ισχύει το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ή εάν εξαιρείται η Ελλάδα ζητά εν όψει Συνόδου της Ρώμης ο πρωθυπουργός με επιστολή του στην ηγεσία της ΕΕ

Επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και στους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι, έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με την επιστολή ο κ. Τσίπρας ζητά από τη θεσμική ηγεσία της ΕΕ ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ή για όλα τα κράτη μέλη εκτός της Ελλάδας.

Με ένα tweet ο Βασίλης Κικίλιας σχολίασε την επιστολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στους ευρωπαίους εταίρους.

«Η εκχώρηση της περιουσίας της Ελλάδας που έκανε η κυβέρνηση στους δανειστες, για 99 χρόνια, περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο κ.Τσίπρα;», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα