Έτοιμη η πρόταση μομφής εναντίον του Δημήτρη Καμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος EUROKINISSI

…Ώστε να καθαιρεθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Μόνο πρόβλημα το γεγονός ότι ο Δημήτρης Καμμένος θα μιλήσει –όπως προβλέπεται από τον κανονισμό- για... εξήντα λεπτά! "Θα το …αντέξουμε", διαμηνύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για την καθαίρεση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής.

Η πρόταση μομφής, όπως αποκαλύπτει ο news24/7 είναι ήδη έτοιμη. Απομένει η τελική συνεννόηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα και η συμφωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τον καθορισμό της ημερομηνίας που θα πραγματοποιηθεί η σχετική συζήτηση και η ψηφοφορία.

Η πρόταση μομφής κατατίθεται βάσει του άρθρου 150 του Κανονισμού της Βουλής. Για να κατατεθεί απαιτείται γραπτή πρόταση που θα την υπογράψουν 50 τουλάχιστον βουλευτές, πρόταση που πρέπει να καθορίζει με σαφήνεια τους λόγους της μομφής. Αν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπογράφεται από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, αρχίζει κατόπιν πρότασης της κυβέρνησης ημέρα συζήτησης της πρότασης μομφής σε μια από τις δυο επόμενες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η συζήτηση ολοκληρώνεται σε μια συνεδρίαση και συμμετέχουν σ΄αυτή 5 βουλευτές από τους υπογράφοντες και 5 βουλευτές από άλλες ΚΟ, που το μέλος εναντίον του οποίου στρέφεται η πρόταση, οι Πρόεδροι των ΚΟ και η κυβέρνηση. Είναι, δηλαδή, σαφές πως η συζήτηση θα εξελιχθεί σε εφ'όλης της ύλης αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η δε πρόταση μομφής γίνεται δεκτή μόνο με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η πρόβλεψη του άρθρου 150 του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο το μέλος του Προεδρείου εναντίον του οποίου στρέφεται η απόφαση (σ.σ. ο Δημήτρης Καμμένος εν προκειμένω) θα μιλήσει 60 λεπτά, δηλαδή μια ολόκληρη ώρα.

«Θα το …αντέξουμε» διαμηνύουν σχετικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή του ο Δημ. Καμμένος είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και του είχε ζητήσει να κινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής του από τη θέση του αντιπροέδρου, μετά όμως …άλλαξε γνώμη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Καμμένος, Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διεγράφη ο Δ.Καμμένος. Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Παραίτηση Δημήτρη Καμμένου ζητά ο Βούτσης

ADVERTISING

SHARE: