Ευ. Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα είναι βλαπτικό για τη χώρα, το δικό μας ‘ναι’ θα είναι στην Ευρώπη

Ευ. Βενιζέλος: Το δημοψήφισμα είναι βλαπτικό για τη χώρα, το δικό μας ‘ναι’ θα είναι στην Ευρώπη
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός αν εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος. Το 'όχι' της κυβέρνησης δεν είναι περήφανο είναι 'όχι' στο ευρώ και αν επικρατήσει η η διαπραγμάτευση θα γίνεται με δυσμενέστερους όρους και προϋποθέσεις", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Η κυβέρνηση νομίζει ότι παγιδεύει την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να λύσει το εσωκομματικό της πρόβλημα και το καθιστά πρόβλημα της χώρας. Όμως οι παγίδες πολλές φορές οδηγούν σε αυτοπαγίδευση που δεν αφορούν την κυβέρνηση αλλά τη χώρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόσθεσε ότι το δημοψήφισμα είναι βλαπτικό για τη χώρα και σημείωσε ότι αν φτάσουμε στο δημοψήφισμα, το δικό μας «ναι» δεν θα είναι «ναι» στην πρόταση της κυβέρνησης. Δεν λέμε «ναι» στο κείμενο των πιστωτών, θα είναι «ναι» στην Ευρώπη, διευκρίνισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το “όχι” της κυβέρνησης δεν είναι υπερήφανο. Είναι “όχι” στο ευρώ» και εξέφρασε την ελπίδα να έχει επίγνωση τι κάνει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, στην καλύτερη περίπτωση να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση αλλά με δυσμενέστερους όρους και προϋποθέσεις.

«Δεν θα μοιάζει με τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 αλλά με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών της ηττημένης Γερμανίας το 1919» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Το θέμα δεν είναι τι θα γίνει το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλά τι θα γίνει την προσεχή Δευτέρα το βράδυ» υπογράμμισε, ενώ άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος και ως «Λευκός πρωθυπουργός».

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Βενιζέλου σημειώθηκε ένταση, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παίρνοντας αφορμή από αναφορά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη στάση της κυπριακής Βουλής το 2012, ανέφερε προς τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χτυπούσαν τα χέρια τους στα έδρανα, να μην υπερασπίζονται εκβιασμούς προς Κοινοβούλια.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα