Ευάγγελος Αποστολάκης: Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα, η “αποστασία” και η αλλαγή στάσης

Ευάγγελος Αποστολάκης: Το τηλεφώνημα στον Τσίπρα, η “αποστασία” και η αλλαγή στάσης
Ευάγγελος Αποστολάκης - Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI// ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το παρασκήνιο της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη που τάραξε τα νερά του ανασχηματισμού και κατέληξε σε φιάσκο. Η αποστασία και οι διαβεβαιώσεις πως δεν θα λάμβανε θέση υπουργού.

Υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα αναλάμβανε ο Ναύαρχος και πρώην υπ. Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σε μία κίνηση που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα μπορούσε να αποτυπώσει μια πρόθεση υπερκομματικότητας, μιας και ο πρώην ΓΕΕΘΑ ήταν μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o πρωθυπουργός θέωρησε ότι ο κ. Αποστολάκης έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπείρια του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θέλησε να ζητήσει εμμέσως τη συναίνεση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, στέλνοντας μήνυμα ότι αντιμετωπίζει υπερκομματικά το ζήτημα και ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο να αποσείσει κατηγορίες για την πολιτική της ΝΔ στον τομέα αυτό.

Από τη δική του μεριά, ο Ευάγγελος Αποστολάκης φέρεται την περασμένη Δευτέρα να ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά.

Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή, και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο “εντυπώσεων και προσώπων” και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. 

Ο κ. Αποστολάκης φέρεται ακολούθως να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς, κάτι που τελικά οδήγησε στο φιάσκο της ανακοίνωσης και της ανατροπής, με τον Ναύαρχο να μην αποδέχεται τη θέση. “Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ανακοινώνοντας τις προθέσεις του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα