Φάμελλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναμόρφωσε το Κοινωνικό Τιμολόγιο για να αρθούν οι στρεβλώσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος EUROKINISSI

"Στόχος η εξασφάλιση και προστασία των ευάλωτων, λόγω της κρίσης νοικοκυριών, αλλά και την αποκάλυψη και αντιμετώπιση περιπτώσεων καταχρηστικής ένταξης" επισήμανε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την αλλαγή των κριτηρίων υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε την προστασία των ευάλωτων και την αντιμετώπιση περιπτώσεων καταχρηστικής ένταξης στο ΚΟΤ, όπως επισήμανε ο τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος.

Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο για περιπτώσεις καταχρηστικής ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Η περίπτωση ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας, καταχρηστικά ενταγμένου στο ΚΟΤ, με μεγάλη οφειλή στη ΔΕΗ, είναι μία από τις περιπτώσεις που αποκάλυψε η διοίκηση της εταιρείας, πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν η εταιρεία ξεκίνησε επιτόπιους ελέγχους των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου. Στις αρχές του 2018 προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του ΚΟΤ, με στόχο να αρθούν οι στρεβλώσεις του προηγούμενου συστήματος που επέτρεπαν την καταχρηστική ένταξη στο ΚΟΤ, αλλά και να ενισχυθούν ουσιαστικά όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η παρεχόμενη έκπτωση διπλασιάστηκε, από 30% στο 70% για τους πιο αδύναμους και αντιμετωπίστηκαν οριστικά περιπτώσεις κατάχρησης του ΚΟΤ, με την αλλαγή των κριτηρίων υπαγωγής, ώστε να μη λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε ένα διττό στόχο. Την εξασφάλιση και προστασία των ευάλωτων, λόγω της κρίσης νοικοκυριών, αλλά και την αποκάλυψη και αντιμετώπιση περιπτώσεων καταχρηστικής ένταξης στο ΚΟΤ».

ADVERTISING
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ
SHARE:

24Media Network