Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει ένα δυνατό και ισχυρό κράτος που δεν θα αφήνει κανέναν μόνο στις κρίσεις

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει ένα δυνατό και ισχυρό κράτος που δεν θα αφήνει κανέναν μόνο στις κρίσεις
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος glomex

Για ένα κόμμα ανοιχτό στη νεολαία, στην επιστήμη, στην Ευρώπη και στον κόσμο της παραγωγής έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν σκέφτεται καμία προσωπική εμπλοκή για την ηγεσία.

«Η συζήτηση για τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά πάνω από όλα πολιτικές. Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη αλλαγή, να γίνει ένα νέο κόμμα, βαθιά μεταρρυθμιστικό, που θα καταθέτει προτάσεις για να αλλάξει η ζωή μας και δεν θα έχει μόνο αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, ένα κόμμα ανοιχτό στη νεολαία, στην επιστήμη, στην Ευρώπη, στον κόσμο της παραγωγής, όπου δεν ήταν τόσο ‘φιλόξενο’», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Σχολίασε ότι «πολλές φορές η κομματική γραφειοκρατία δεν επέτρεψε να υπάρχει τέτοια ζωντάνια και δημιουργικότητα» και πως ταυτόχρονα το κόμμα «δεν επέδειξε την απαιτούμενη ανάλυση της κοινωνίας, της οικονομίας και της διοίκησης και συγκρότησης πολιτικών που να μπορούν να απαντάνε στις αλλαγές που συμβαίνουν». Σημείωσε ότι η ριζοσπαστική αριστερά ήταν η αφετηρία του ΣΥΡΙΖΑ και πως όταν προστέθηκε η Προοδευτική Συμμαχία «η απεύθυνσή μας διευρύνθηκε από τη ριζοσπαστική αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο», για να συμπληρώσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ευρωπαϊκό, αριστερό και οικολογικό κόμμα και πρέπει να είναι και ουσιαστικά μεταρρυθμιστικό».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι υπηρετεί αυτήν τη θέση, «ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει τόσο πυκνό κοινοβουλευτικό έργο και δεν σκέφτομαι καμία προσωπική εμπλοκή. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να υπηρετούμε το ενιαίο κόμμα αλλά και τις διεργασίες για την εκλογή νέας πολιτικής ηγεσίας».

Για το νομοσχέδιο σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που ακολουθεί την ίδια γραμμή με απόλυτη συνέπεια» και πως η πρόταση του κόμματος ότι πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού και να εκλέγουν τους βουλευτές τους σε περιφέρειες αποδήμων, έτσι ώστε να υπάρχουν βουλευτές αποδήμων σε ενιαία, όμως, υπερκομματικά ψηφοδέλτια, είναι πρόταση και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Επεσήμανε ότι η πρόταση της ΝΔ δεν επιτρέπει το εκλέγεσθαι και σχολίασε πως «η κυβέρνηση βλέπει τους απόδημους μόνο ως ψήφους, κουκιά, είναι ντροπή και τους προσβάλει». Χαρακτήρισε, δε, υποκριτικό να μην ψηφίζει η κυβέρνηση την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει και στους Έλληνες στο εσωτερικό που λείπουν για σεζόν, να ψηφίζουν και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν επιδίωξε τη σύνθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ώρα της πυρκαγιάς είναι η στήριξη της κατάσβεσης στα μέτωπα, ο συντονισμός, η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους στο πεδίο και η κριτική για τα επιχειρησιακά θα γίνει αργότερα. «Κριτική θα κάνουμε στην πολιτεία για το εάν παρείχαν στελέχωση και εξοπλισμό», είπε υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν 3.500 κενές θέσεις στους δασοπυροσβέστες. Όπως ανέφερε, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, θέλει ένα δυνατό και ισχυρό κράτος, που δεν θα αφήνει κανέναν και καμία μόνο και μόνη στην πανδημία, στην κλιματική κρίση, στην ακρίβεια και στον πόλεμο».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «ετοιμότητας», ενώ για την τακτική της εκκένωσης σημείωσε πως πρέπει να είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στην πρόληψη και την πυρόσβεση.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος έθεσε τα ερωτήματα: Γιατί επί ΝΔ σταμάτησε το πρόγραμμα δασοπροστασίας που προέβλεπε 5.000 θέσεις προσωπικού και ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αξιοποιήθηκε το πόρισμα Goldamer, γιατί δεν προχώρησαν οι 550 προσλήψεις δασολόγων και οι 400 προσλήψεις στα παρατηρητήρια δόμησης για τα αυθαίρετα που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τη συνέντευξή του στο βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα