Φώφη Γεννηματά για γερμανικές αποζημιώσεις: Να έρθει άμεσα το πόρισμα στη Βουλή

Φώφη Γεννηματά για γερμανικές αποζημιώσεις: Να έρθει άμεσα το πόρισμα στη Βουλή
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Με την Επιτροπή Γερμανικών Αποζημιώσεων συναντήθηκε την Τρίτη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αμέσως μετά, η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα που απαιτεί την ευρύτερη δυνατή Εθνική Συνεννόηση. Δεν «χωράει» στο ανεύθυνο, δημαγωγικό, πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όπως έκανε ο κ. Τσίπρας που το ενέταξε με απαράδεκτα τυχοδιωκτικό τρόπο στην αντιμνημονιακή ατζέντα ως αντιπολίτευση για να το εγκαταλείψει επί 3 χρόνια ως κυβέρνηση. Σήμερα δήθεν το επαναφέρει με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις για εκλογικούς λόγους ξανά.

Πολιτικά απαράδεκτη είναι και η αμυντική, ενοχική θέση που διαχρονικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, θέση που υπαγόρευσε την αρνητική της θέση και στην πρόσφατη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής.

Να γίνει επιτέλους το επόμενο βήμα μετά την ρηματική διακοίνωση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κάρολου Παπούλια το 1995 και τις σχετικές ενέργειες της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι πράξη ηθικής, έμπρακτης δικαίωσης των θυσιών του Ελληνικού λαού. Ζητάμε να έρθει το πόρισμα άμεσα στην Ολομέλεια και όλοι μαζί να προχωρήσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα