Γ.Καμίνης: Το ΠΑΣΟΚ του ’81 ευνούχισε τους δημόσιους υπαλλήλους

Γ.Καμίνης: Το ΠΑΣΟΚ του ’81 ευνούχισε τους δημόσιους υπαλλήλους
Ο Γιώργος Καμίνης στη Βουλή Eurokinissi

Μια μάλλον αιρετική άποψη εξέφρασε στην Βουλή ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Μία εκτίμηση μάλλον …περίεργη όταν προέρχεται από ένα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε σήμερα στην Βουλή ο Γιώργος Καμίνης, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση της «Αλλαγής» του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν αυτή η οποία οδήγησε στον «ευνουχισμό» της δημόσιας διοίκησης. Επισήμανε ότι ο τότε αρμόδιος υπουργός Μένιος Κουτσόγιωργας κατάργησε τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων μεταφέροντας την εξουσία στα υπουργικά γραφεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής  ο Γιώργος Καμίνης «αυτό που εγώ έχω διαπιστώσει, είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό οι δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους. Κατά κάποιο τρόπο, «έχουν ευνουχιστεί» από την πολιτική εξουσία». Μάλιστα σημείωσε πως «δυστυχώς αυτό το κακό ξεκίνησε το 1982, επί τότε υπουργίας του μακαρίτη του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, όταν καταργήθηκαν οι μόνιμοι Γενικοί Διευθυντές». Αν και δικαιολόγησε κάπως την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου αναφέροντας πως «υπήρχε φυσικά τότε η αιτιολογία, που πιστεύω ότι εν πολλοίς πρέπει να ήταν βάσιμη, ότι παρεμπόδιζαν τότε κάποιοι την κυβέρνηση να εκτελέσει το πρόγραμματηςς, για το οποίο την είχε ψηφίσει ο ελληνικός λαός» επισήμανε ότι «θα έπρεπε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν απομακρυνθεί, αλλά ο θεσμός αυτός καθεαυτόν ενός μόνιμου Γενικού Διευθυντή, ο οποίος διασφαλίζει τη συνέχεια στη δημόσια διοίκηση, θα έπρεπε να παραμείνει».

Με βάση αυτά συμπέρανε πως «από τότε, γιγαντώθηκε το φαινόμενο των υδροκέφαλων υπουργικών γραφείων και ενός σταδιακού ευνουχισμού του υπόλοιπου σώματος της δημόσιας διοίκησης, όπου έρχονται και παρέρχονται οι υπουργοί και τα γραφεία τους, με αυτούς να σχεδιάζουν και οι ίδιοι να αναλαμβάνουν εν πολλοίς και την εκτέλεση. Και έτσι φτάνουμε στο σημείο, να έρχεται ένας υπουργός ακόμη και της ίδιας της κυβέρνησης και να πρέπει να ανακαλύψει, εξαρχής την πυρίτιδα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα