Γεννηματά: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Γεννηματά: Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
H Φώφη Γεννηματά. Eurokinissi

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζητή την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ώστε να καθοριστεί κοινή στάση απέναντι στην “ιταμή πρόκληση της Τουρκίας”.

Την επείγουσα ανάγκη να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών επαναλαμβάνει με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, για να καθοριστεί κοινή στάση και εθνική γραμμή απέναντι στην προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Εδώ και τώρα με αποφασιστικότητα οφείλει να αντιδράσει η κυβέρνηση στη νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, αλλά και την ίδια τη γεωγραφία», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Ειδικότερα προτείνει, μεταξύ άλλων, να ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να πάρει αμέσως θέση με δήλωση της που θα τονίζει ότι:

(α) Δεν αναγνωρίζει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το διεθνές δίκαιο.

(β) Θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη που αφορά κράτος μέλος της Ένωσης.

Και να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή. Να πάρει θέση».

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πορεύεται χωρίς εθνική γραμμή. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με σχέδιο στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα