Γεννηματά: Στο Σκοπιανό ακολουθούμε την “Εθνική Γραμμή” του Ανδρέα

Γεννηματά: Στο Σκοπιανό ακολουθούμε την “Εθνική Γραμμή” του Ανδρέα
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η θέση ίσως αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν το βασικό μήνυμα της ομιλίας της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, τόνισε ότι εκφράζει η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη δεύτερη σε ένα δίμηνο, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. “Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε προοπτική στη χώρα και πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Να εγγυηθούμε εμείς τη δυνατότητα να κυβερνηθεί προοδευτικά ο τόπος” σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Γεννηματά υπογράμμισε ότι η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ κινείται στη γραμμή της αυτόνομης πορείας και της Εθνικής Συνεννόησης, που είναι ξένη με την πολιτική των μετώπων, όποιο χρώμα και αν έχουν αυτά. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε εκλογές κι έκανε αυστηρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Όπως άλλωστε είπε, “ζήτησα εκλογές ΤΩΡΑ ακριβώς για να τεθεί ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο, για να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαπραγματευθεί , με ποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιος θα εγγυηθεί πειστικά την επόμενη μέρα”.

«Ουσιαστικά, το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους», σημείωσε η κα Γεννηματά, ενώ για την αξιωματική αντιπολίτευση παρατήρησε ότι αρκείται στο να καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά εφαρμόζει τη λογική του «ώριμου φρούτου», για την κατάκτηση της εξουσίας.

Στις καρευθύνσεις που έθεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου

“Το Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαιώνει την ομόφωνη απόφασή του για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας της FYROM” σχολίασε η κα Γεννηματά αναφορικά με το Σκοπιανό.

Όπως είπε “μένουμε στις κατευθύνσεις της Εθνικής Γραμμής που εδώ και χρόνια ακολουθούμε, από το 1995 με την «Ενδιάμεση Συμφωνία» του Αντρέα Παπανδρέου, με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας”.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επέκρινε τόσο τη ΝΔ, όσσο και την κυβέρνηση για τη στάση τους στο θέμα: “Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η διγλωσσία στο εσωτερικό της καθώς και η στάση της ΝΔ που υπαναχώρησε από πάγιες θέσεις της, υπέκυψε σε εθνικιστικές φωνές στο εσωτερικό της και ενίσχυσε ακραίες φωνές των συλλαλητηρίων , δεν βοηθούν στην διαμόρφωση των αναγκαίων για ευαίσθητα εθνικά θέματα ευρύτερων συναινέσεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα