Γεροβασίλη: Δεν υπηρετούμε το “Νόμος και Τάξη” για να φοβίσουμε τους πολίτες

Γεροβασίλη: Δεν υπηρετούμε το “Νόμος και Τάξη” για να φοβίσουμε τους πολίτες
Η Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

"Απολύτως ψευδή" χαρακτήρισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα όσα λέγονται ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής - Τόνισε ότι την τελευταία τριετία έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Η αστυνομία», προσέθεσε, «κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται».

Η κα. Γεροβασίλη επισήμανε ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας» εξηγώντας: «Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπoλιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα “νόμος και τάξη” για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας». Η υπουργός έκανε λόγο και «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ για να μπορεί να κάνει την δουλειά της», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ σε εποχές “παχέων αγελάδων”, ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει». Σχετικά με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ανέφερε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».

Η κα. Γεροβασίλη παρέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές – διαρρήξεις κατά 9%. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες.

Σπυράκη: Λίγη αυτοκριτική από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ θα ήταν απαραίτητη

Τις δηλώσεις της κ.Γεροβασίλη περί κατάργησης 6.700 οργανικών θέσεων στην ΕΛΑΣ επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη εκλήθη να σχολιάσει κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπροσωπος της ΝΔ Μαρια Σπυρακη. “Η ΝΔ κυβερνούσε πριν από 4 χρόνια. Λίγη αυτοκριτική από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα ήταν απαραίτητη” είπε χαρακτηριστικά.

Κικίλιας: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

“Για άλλη μια φορά, το Σάββατο 2 Μαρτίου, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη άνανδρης επίθεσης των γνωστών σε όλους μας «κουκουλοφόρων» στο Α.Τ Ακρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 20 ατόμων φορώντας μάσκες επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα με μολότοφ, ξύλα και πέτρες, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο και σε περιπολικά.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι ανεξέλεγκτη. Καθημερινά είναι πλέον τα επεισόδια βίας, βανδαλισμών, εμπρησμών, καταλήψεων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, παραβατικών συμπεριφορών. Οι «μπαχαλάκηδες» δρουν ανενόχλητοι σε μια ανοχύρωτη πόλη και καταλύουν κάθε έννοια του κράτους δικαίου” σημειώνει από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας και προσθέτει: “Οι αθηναίοι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και ανήμποροι μπροστά στην ευρύτερη εικόνα ανομίας. Όμως η Κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει, όμηρος και προσκολλημένη στις γνωστές της ιδεοληψίες. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε καταγγελτική ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης και κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των μπαχαλάκηδων εκφράζοντας φόβους πως την επόμενη φορά θα θρηνήσουμε θύματα”.

Τέλος ρωτά την υπουργό: “Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης βίας στο κέντρο των Αθηνών; Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των άνανδρων επιθέσεων σε κομβικής σημασίας στόχους στο κέντρο της Αθήνας;

Υπάρχει σχεδιασμός για ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων του Κέντρου της Αθήνας;

Σκοπεύει η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να επανασυστήσει την Ομάδα Δέλτα;”.

“Να θωρακιστούν οι αστυνομικοί”

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών – με αφορμή την επίθεση του Σαββάτου με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως – χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να θωρακιστούν οι αστυνομικοί. “Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε θύματα” τονίζεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της Ένωσης:

«Που να’ ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς. Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ» τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα; Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα