Γιατί ο Μητσοτάκης σχολίασε τα μπλε κορδόνια και τις κόκκινες κάλτσες του Θεοδωράκη

Γιατί ο Μητσοτάκης σχολίασε τα μπλε κορδόνια και τις κόκκινες κάλτσες του Θεοδωράκη
Παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;» τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 Eurokinissi

Οι ενδυματολογικές επιλογές του επικεφαλής του Ποταμιού στην παρουσίαση του βιβλίου του Χατζηδάκη στάθηκαν αφορμή για πολιτικές αιχμές από τον πρόεδρο της ΝΔ. Το μικρόφωνο και η καρφίτσα της Κρήτης

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη “Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις” ο…. ελέφαντας στο δωμάτιο ήταν τα σενάρια προεκλογικής συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας- Ποταμιού, για τα οποία και ρωτήθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο ΜητσοτάκηςΘεοδωράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρήκε πάντως και ενδυματολογική αφορμή για πολιτικό σχόλιο. Παρατήρησε ειδικότερα ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού φορούσε παπούτσια με μπλε κορδόνια αλλά κόκκινες κάλτσες και ευχήθηκε με νόημα στο εξής να αυξήσει το μπλε και να μειώσει το κόκκινο.

Ο κ.Θεοδωράκης απάντησε ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν πρόσεξε πως στο πέτο του φορούσε καρφίτσα στο σχήμα του νησιού της Κρήτης από το οποίο κατάγονται και οι δύο. “Τη φοράω για να συμβολίσω την κατεύθυνση, ότι με τόλμη προχωράμε απέναντι στο μέλλον και όχι με συνεχείς υποχωρήσεις”.

Το ερώτημα ενδεχόμενης συνεργασίας ΝΔ- Ποταμιού μάλιστα έκανε το δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα να αναρωτηθεί εάν θα έπρεπε να δώσει το ίδιο μικρόφωνο, το οποιο είχε χρησιμοποιήσει ο κ.Μητσοτάκης στον κ.Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πάντως χρησιμοποίησε το ίδιο μικρόφωνο με τον πρόεδρο της ΝΔ για να απαντήσει στα ερωτήματα περί μεταρρυθμίσεων, όταν όμως ρωτήθηκε για τα σενάρια αλλαγής στάσης του κόμματος του στο Σκοπιανό προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ, δήλωσε ότι καλού κακού θα πάρει άλλο μικρόφωνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα