Γιούνκερ: "Να μπει Επίτροπος στην Ελλάδα"

Γιούνκερ: "Να μπει Επίτροπος στην Ελλάδα"

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την πρόταση επί της τοποθέτησης "επιτηρητή" στη χώρα μας

Σύμφωνο βρίσκει τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup η πιθανότητα τοποθέτησης "επιτηρητή" στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Γιούνκερ υπογράμμισε, ότι στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις υποδομές που υπάρχουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και για τον λόγο αυτόν, "η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει μόνη της την εφαρμογή των μέτρων αυτών".

Υπενθυμίζεται, ότι όχι πολύ καιρό πριν, ο Γιούνκερ είχε εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην πρόταση, που πρώτη διατύπωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

"Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα έχει ως μόνη αποστολή (να επιβλέπει) την Ελλάδα. Αυτό είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για εμένα", είχε δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο, προσερχόμενος στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιανουαρίου, για την Σύνοδο Κορυφής.

Είχε επισημάνει, ότι δεν θα ήταν αντίθετος να γίνει κάτι τέτοιο αν μια χώρα παρεκκλίνει διαρκώς, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να εξατομικεύεται η περίπτωση της Ελλάδας.

"Και τρίτο πακέτο αν χρειαστεί"

Παράλληλα, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός συμφωνεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά στην πιθανότητα να παραστεί ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα στο μέλλον.

Σημείωσε πάντως, ότι "δεν πρέπει κάποιος να παίρνει ένα πακέτο και να σκέφτεται ήδη το επόμενο".

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από τη νέα δανειακή σύμβαση θα υλοποιηθούν αφού, όπως σημείωσε, "υπάρχει σύγκλιση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου".

Δυσανάλογα μοιρασμένη η φορολογική επιβάρυνση

Ο Γιούνκερ υποστήριξε ακόμη, ότι τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα εξακολουθούν να επιβαρύνονται λιγότερο από τους χαμηλόμισθους ζητώντας από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτή την ανισορροπία.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των διαρθρωτικών ταμείων στήριξης της ευρωπαϊκής περιφέρειας τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για την ενίσχυση της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποφύγαμε τον επίτροπο, μας έρχεται επόπτης

Ηχηρό "όχι" Γιούνκερ σε επιτροπεία για Ελλάδα

SHARE:

24Media Network