Το πάρτι της μίζας: Ελεύθερος για τα πυροβόλα ο Κάντας. Επιστρέφει στη φυλακή για τα υποβρύχια

Το πάρτι της μίζας: Ελεύθερος για τα πυροβόλα ο Κάντας. Επιστρέφει στη φυλακή για τα υποβρύχια

Νέα στοιχεία για τα εξοπλιστικά φέρεται να έδωσε ο Α. Κάντας, στη συμπληρωματική απολογία του. "Μήνυμα" της Δικαιοσύνης σε όσους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, για την υπόθεση των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού.

Ο κ. Κάντας, θα επιστρέψει στη φυλακή για τα υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά.

Ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών απολογήθηκε στους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, που αφορά χρήματα τα οποία έλαβε για την επιλογή της εταιρείας Wegmann σχετικά με την προμήθεια των πυροβόλων.

Με δήλωση τους οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας χαρακτήρισαν την απόφαση ανακριτών και Εισαγγελέα, να τον αφήσουν ελεύθερο γι΄ αυτή την υπόθεση, ως "ισχυρό μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους πως όποιος συνεργάζεται αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από τη δικαιοσύνη".

Οι αποκαλύψεις Κάντα, αναμένεται να δώσουν ώθηση στις έρευνες για τα εξοπλιστικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε νέα στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών, μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες για λογαριασμό της Krauss Maffei-Wegmann.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κάντας, έχει παραδεχθεί ότι δωροδοκήθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία, λαμβάνοντας 750.000 ευρώ.

Για την ίδια μίζα έχει προφυλακιστεί και ο τότε αντιπρόσωπος της Krauss Maffei-Wegmann, στην Ελλάδα, Δημήτρης Παπαχρήστος, στον οποίο είχε αναφερθεί στην πρώτη του απολογία ο Αντώνης Κάντας.

Η συμφωνία για τη μίζα είχε "κλείσει" στο γραφείο του κ. Κάντα, ο οποίος ανέφερε ότι του είχε δώσει 750.000 ευρω, στο πλαίσιο της σύμβασης για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων ΡΖΗ 2000, η οποία είχε υπογραφεί επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου τον Ιούλιο του 2001.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
SHARE:

24Media Network