Η μουρμούρα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Οι απαντήσεις Τσακαλώτου για ΕΝΦΙΑ και συντάξεις

Η μουρμούρα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Οι απαντήσεις Τσακαλώτου για ΕΝΦΙΑ και συντάξεις
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΡΙΤΗ 5/6/2018. (Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών έβαλε "κόφτη" στη γκρίνια για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Παραδέχθηκε ότι οι αντικειμενικές θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε όμως ότι για το 67% δε θα υπάρξει αλλαγή. Μέση λύση για το χρέος. Θέμα για σύγκληση της ΚΟ έβαλε ο Φίλης

Αφορολόγητο, συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, αλλά και η διαπραγμάτευση για το χρέος βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου για την 4η αξιολόγηση την Παρασκευή στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών σε διάλογο με δημοσιογράφους στη συνέχεια, ερωτηθείς εάν έχει ζητηθεί από τους θεσμούς η άρση της μείωσης των συντάξεων, απάντησε πως αυτό δεν είναι της ώρας να συζητηθεί.

Όσον αφορά στη μείωση του αφορολόγητου, είπε ότι αυτό προσπαθούμε να το δούμε.

Παραδέχθηκε ότι οι αντικειμενικές θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ, είιπε όμως ότι για το 67% των ιδιοκτητών το ποσοστό επιβάρυνσης θα παραμείνει το ίδιο. Το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων θα δει αύξηση στον ΕΝΦΙΑ, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, ενώ για το 18% των ιδιοκτητών οι αντικειμενικές θα επιφέρουν μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τωρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ.Τσακαλώτος για το χρέος. Εξήγησε ειδικότερα ότι η Ελλάδα θέλει να επιτύχει επιμήκυνση γύρω στη δεκαετία και καθώς οι εταίροι ζητούν 20 χρόνια και οι Γερμανοί θέλουν το πολύ έξι, αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία στο ενδιάμεσο.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε ζητήσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, διαμαρτυρήθηκε ότι η σημερινή ενημέρωση δε συνιστά σύγκληση της ΚΟ και ότι η ΚΟ θα πρέπει να συγκληθεί ανεξαρτήτως της συζήτησης σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα