Η ΝΔ επιμένει για κυβέρνηση κουρελού και ξεκινά πόλεμο φθοράς στους έξι

Η ΝΔ επιμένει για κυβέρνηση κουρελού και ξεκινά πόλεμο φθοράς στους έξι
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Σκληρή επίθεση στον Τσίπρα για θεσμική εκτροπή, οικονομία και Σκοπιανό, αναμένεται να εξαπολύσει ο Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ. Ποια περιθώρια έχουν οι γαλάζιοι για να επιχειρήσουν να ξηλώσουν την ιδιόρρυθμη νέα πλειοψηφία

Το… πληρεξούσιο των έξι ανεξάρτητων βουλευτών στο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επιμένει πως πρόκειται για κυβέρνηση- κουρελού, την οποία και θα επιχειρήσει να “ξηλώσει” σε ένα πόλεμο φθοράς.

Πρακτικά βεβαίως μικρό περιθώριο αντίδρασης έχει η αξιωματική αντιπολίτευση καίτοι τονίζει πως δεν υπάρχει συνταγματική βάση ούτε κοινοβουλευτικό προηγούμενο στο αίτημα των έξι να προσμετράται η ψήφος τους με αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν διεξάγονται ονομαστικές ψηφοφορίες. Προφανώς αυτό που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι να επιχειρήσει να φθείρει αυτή την… ιδιόρρυθμη πλειοψηφία των 151 με απανωτά αιτήματα για ονομαστικές ψηφοφορίες, καθώς και να εγείρει θέματα στις επιτροπές της Βουλής.

Πολιτικά όμως σε κάθε περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση θα πιέσει, καθώς εξάλλου στο Μοσχάτο εξακολουθούν και θεωρούν ότι η κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να μακροημερεύσει και βλέπουν πάντα ως εκλογικό ορίζοντα το Μάιο. Η ΝΔ εξάλλου υποστηρίζει ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής Νικο Βούτση να μην προχωρήσει τελικά σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής συνιστά απόδειξη και όχι διάψευση του εκβιασμού του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. 

Στο στόχαστρο της ΝΔ βεβαίως θα βρεθούν ιδίως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις, τους οποίους γαλάζιες πηγές αποκαλούν “βουλευτές υβρίδια”. Από την αξιωματική αντιπολίτευση σχολίαζαν ειδικότερα ότι δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά βουλευτές να ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, καθώς έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίζουν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν όμως μέχρι νεοτέρας βουλευτές των ΑΝΕΛ- σημειωτέον πάντως ότι ο κ.Παπαχριστόπουλος επέμενε και χθες το βράδυ ότι θα υποβάλλει την παραίτηση του στο άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σήμερα κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη μία το μεσημέρι να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για θεσμική εκτροπή με αφορμή και την… αναδόμηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται επίσης να αναφερθεί στην οικονομία και βεβαίως στο Σκοπιανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα