Η “πρώτη” της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Παρουσιάζει το όραμά της για την Ευρώπη

Η “πρώτη” της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Παρουσιάζει το όραμά της για την Ευρώπη
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν AP

Στον απόηχο της πανδημίας του COVID-19 και της οικονομικής κρίσης, οι ευρωβουλευτές θα αποτιμήσουν τα έως σήμερα επιτεύγματα της Επιτροπής von der Leyen.

Η Ursula Von der Leyen αναμένεται να σκιαγραφήσει τον αντίκτυπο του έργου της Επιτροπής για την άμβλυνση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, και να παρουσιάσει το όραμά της για οικονομική ανάκαμψη, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την κατάσταση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή γειτονιά.

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων θα αξιολογήσουν το έργο της Επιτροπής και θα εκθέσουν τις απόψεις τους, καθώς αυτή η ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης είναι μια ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές να εξετάσουν λεπτομερώς το έργο και το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συμβάλουν στον καθορισμό της μελλοντικής πορείας της ΕΕ.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με ομιλία της Προέδρου von der Leyen, ακολουθούμενη από αρκετούς γύρους παρεμβάσεων από ομιλητές πολιτικών ομάδων και παρεμβάσεις της κ. von der Leyen. Η Προεδρία του Συμβουλίου θα λάβει επίσης τον λόγο.

Επιλέξτε τα ελληνικά στις επιλογές γλώσσας στο παρακάτω βίντεο:

Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια κομβική στιγμή ανάδειξης της ευθύνης που φέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων της ΕΕ.

Επικεντρώνεται σε σημαντικά ζητήματα όπως η επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη, η κλιματική αλλαγή, η ανεργία των νέων και οι μεταναστευτικές ροές. Το ετήσιο αυτό γεγονός είναι σημαντικό για την προώθηση μιας πιο διαφανούς και δημοκρατικής Ένωσης.

Είναι μια ευκαιρία να έρθει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους πολίτες, επισημαίνοντας τα βασικά σημεία δράσης και τις προκλήσεις της χρονιάς. Τα δικαιώματα των πολιτών και η δημοκρατική διαδικασία βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μοναδικής συζήτησης στην ολομέλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα