Η στρατηγική Μητσοτάκη για να πείσει και τους δύσπιστους με στόχο την αυτοδυναμία

Η στρατηγική Μητσοτάκη για να πείσει και τους δύσπιστους με στόχο την αυτοδυναμία
Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Ο πρόεδρος της ΝΔ θέτει πια σκληρά το δίλημμα της 7ης Ιουλίου στους ψηφοφόρους και συνεχίζει τη “διαφορετική” καμπάνια με σημερινό σταθμό την Ελευσίνα, όπου θα απευθυνθεί σε ανέργους και εργαζόμενους για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Ευθέως έχει θέσει πλέον το στόχο της αυτοδυναμίας και “σκληρά” το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η οποία αυτοδυναμία εξαρτάται και από παράγοντες όπως το άθροισμα των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής, αλλά και βρίσκεται σε συνάρτηση με το ποσοστό της ΝΔ, αλλά και με δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη στις ευρωεκλογές πέτυχε υψηλή συσπείρωση και διεύρυνση. Για αυτό “κλειδί” για τη ΝΔ είναι όχι μόνο να μην χαλαρώσουν στην κάλπη των εθνικών εκλογών οι ψηφοφόροι, αλλά και να πειστούν και οι δύσπιστοι που δεν είχαν στηρίξει την αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές.

Ο κ.Μητσοτάκης χθες προειδοποίησε δις ότι εάν δεν βγει ισχυρή κυβέρνηση από την κάλπη της 7ης Ιουλίου, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, ενώ σημείωσε ότι στόχος του είναι να πείσει και τους καχύποπτους, συνεχίζοντας μία “διαφορετική” καμπάνια.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγούσαν ότι η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών με ισχυρή παράσταση νίκης και αυξημένη δυναμική λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Στόχος του κόμματος είναι πλέον οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και οι πιο επιφυλακτικοί απέναντι στη ΝΔ και αυτούς λένε τα ίδια στελέχη θα τους προσεγγίσει “με την αυξημένη αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη δύναμη των επιχειρημάτων.”

Το τρίπτυχο αυτής της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ είναι: Μικρές θεματικές συγκεντρώσεις, ανοιχτές συζητήσεις, διάλογος με τους πολίτες. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξακολουθεί να οργώνει τη χώρα αλλά με διαφορετικό τρόπο από τις “παραδοσιακές” εκστρατείες. Αντί των συνηθισμένων κομματικών συγκεντρώσεων με τις εφ’ όλης της ύλης ομιλίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επιλέξει θεματικές εκδηλώσεις και ανοιχτές συζητήσεις απευθυνόμενος ως επί το πλείστον σε ειδικά κοινά.

Στόχος είναι να αναδείξει τις θέσεις του κόμματος και να ξεδιπλώσει το σχέδιό του μέσα από τη δική του προσωπική επαφή με τους πολίτες, μέσα από το διάλογο και αναδεικνύοντας την ουσία της πολιτικής του. Σημειωτέον ότι όπως και στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών, ο κ.Μητσοτάκης αποφεύγει να μπαίνει σε αντιπαράθεση επί προσωπικού με τον Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς και απαντά στον πρωθυπουργό, αλλά εστιάζει το διάλογο όχι στο πρόσωπο αλλά στις πολιτικές.

Κεντρικό μήνυμα στην εκστρατεία της ΝΔ είναι η ανάπτυξη, πώς θα επιτευχθεί ο υψηλός στόχος που έχει θέσει ο κ.Μητσοτάκης για ανάπτυξη 4% και κυρίως το πώς αυτή θα εξειδικευτεί ανά τομέα και ποιες θετικές επιπτώσεις υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι η πολιτική της θα έχει σε κάθε κοινωνική ομάδα. Η ΝΔ υπόσχεται ειδικότερα ότι μπορεί να δημιουργήσει νέες και καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερα εισοδήματα και ευκαιρίες για όλους.

Η αρχή έγινε στην Πάτρα, σε θεματική εκδήλωση για την ανάπτυξη στο χώρο της Αχάια Κλάους. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση στην Άρτα με αγρότες, όπου συζητήθηκε το πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα και τα οφέλη που θα υπάρχουν για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση στο λιμάνι του Ηρακλείου με εργαζόμενους και επαγγελματίες της πόλης. Και σήμερα πραγματοποιείται θεματική εκδήλωση στην Ελευσίνα για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στους ανέργους, στους οικονομικά ασθενέστερους και στους εργαζόμενους που συχνά βρίσκονται στα όρια μιας γκρίζας ζώνης σε σχέση με τα δικαιώματά τους. Ο κ.Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σημερινή εκδήλωση, καθώς έχει προαναγγείλει ότι θα μιλήσει για ένα νέο “κοινωνικό συμβόλαιο” με τον κόσμο της εργασίας, αλλά και μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Όλη η καμπάνια του κόμματος μέχρι τις εκλογές θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο με τον πρόεδρο του κόμματος να επισκέπτεται πολλές περιοχές της χώρας διοργανώνοντας μικρές θεματικές εκδηλώσεις στις οποίες θα παρουσιάζει τις θέσεις της ΝΔ για ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει την περιοδεία του σε Θράκη και Μακεδονία. Θα βρεθεί την Παρασκευή στον Έβρο, στη συνέχεια θα μεταβεί σε Κομοτηνή και Καβάλα, το Σάββατο θα επισκεφθεί Σέρρες, Κιλκίς και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψη στη Χαλκιδική.

Σημειωτέον ότι όπως έχει γράψει το News 24/7, το “οδοιπορικό” αυτό του κ.Μητσοτάκη σε Θράκη και Μακεδονία έχει και στόχο να πείσει πολίτες που ψήφισαν στις ευρωεκλογές ΧΑ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία ειδικά έχει υψηλά ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, να στηρίξουν τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version