Η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι το Eurogroup

Η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι το Eurogroup

48 κρίσιμες ώρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας και το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματά του, την ώρα που η πίεση από την ΕΚΤ έχει γίνει ασφυκτική

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση για την έκβαση της διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας πως στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης θα παρουσιάσει αναλυτικά τις επικαιροποιημένες προτάσεις της κυβέρνησης και πως και η πλευρά των Βρυξελλών θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους, τις λίγες ώρες που απομένουν.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχει μια σειρά από επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες, ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Στο Eurogroup της Δευτέρας, όπως υποστηρίζουν, θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία εκτιμούν πως θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πέμπτη το Παρίσι, όπου θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση, για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να συζητήσουν το πώς θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία.

Από το πλαίσιο των θετικών εξελίξεων στην κυβέρνηση δεν προσπερνούν το γεγονός πως η European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2015.

Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη προσκαλέσει τον Πρόεδρο της EBRD στην Αθήνα ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση και η έναρξη των δραστηριοτήτων της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν πως "για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα."

Η δόση προς το ΔΝΤ, 310 εκατομμύρια ευρώ, πληρώθηκε κανονικά, τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η έκδοση των εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δις ευρώ.

Ομαλή ροή, εκτιμούν, ότι θα υπάρξει και στις δύο υπόλοιπες εκδόσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάρτιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network