Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει την υπογραφή της στο σημερινό κύμα ακρίβειας”

Ηλιόπουλος: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει την υπογραφή της στο σημερινό κύμα ακρίβειας”
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος eurokinissi

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. Τι είπε για τη ΔΕΗ και τις τιμές του ρεύματος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βάλει την υπογραφή της στο σημερινό κύμα ακρίβειας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη στη διακαναλική εκπομπή «+NEWS» των τηλεοπτικών σταθμών «Flash TV, Dion TV, Center TV» της Μακεδονίας.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Prorata υποστηρίζει ότι για την ακρίβεια ευθύνονται οι επιλογές της κυβέρνησης», υπογράμμισε. «Η ελληνική οικονομία δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα τα πιο σοβαρά αποτελέσματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακόμα βλέπουμε τα προεόρτια αυτού του κύματος», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Επαναλαμβάνοντας ότι η σημερινή κατάσταση δεν ξεκίνησε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε πως «ήδη από τον Αύγουστο η Ελλάδα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ στις χονδρεμπορικές τιμές του ρεύματος». «Αυτό οφείλεται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη βίαιη απολιγνιτοποίηση στην οποία προχώρησε αλλά και στο γεγονός ότι εδώ και 2,5 χρόνια ο βασικός μισθός είναι παγωμένος», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε: «πρέπει να γίνει άμεσα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, φορολόγηση των “ουρανοκατέβατων” κερδών στην αγορά ενέργειας». «Η ΔΕΗ μόλις τη Δευτέρα αύξησε 36% τα νέα τιμολόγιά της, ένα τεράστιο έγκλημα κατά των πολιτών», πρόσθεσε. «Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, ο μέσος όρος αύξησης των τιμών ενέργειας στη λιανική, σε επίπεδο ΕΕ, κινείται στο 30%. Στην Ελλάδα ξεπερνά το 100%. Είναι φανερό ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα ειδικό πρόβλημα και αυτό είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα, δηλαδή η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν μπορεί να βγάλει το μήνα».

Εκτιμώντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να εφαρμόσει μια πολιτική υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, υπογράμμισε: «αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η πολιτική αλλαγή». «Αυτό είναι και το διακύβευμα του συνεδρίου μας», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Περιγράφοντας τα άμεσα βήματα μιας προοδευτικής κυβέρνησης, ανέφερε: «ρύθμιση, με διαγραφή ενός σημαντικού μέρους, του πανδημικού χρέους, αύξηση του κατώτατου μισθού, εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας».

«Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πλέον ότι έχει καταρρεύσει, ενώ είναι φανερό ότι η κοινωνία αναζητά την εναλλακτική λύση. Είναι στο χέρι μας επομένως να κάνουμε ξεκάθαρο το πλαίσιο της πολιτικής αλλαγής αλλά την ίδια στιγμή να συζητήσουμε πώς μπορεί να οργανωθεί ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, με περισσότερη συμμετοχή των μελών, με περισσότερη Δημοκρατία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Είναι σίγουρο ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο δυνατός», κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα