Ηλιόπουλος: Η οικονομική ασφυξία έχει την υπογραφή του Κυρ. Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: Η οικονομική ασφυξία έχει την υπογραφή του Κυρ. Μητσοτάκη
Νάσος Ηλιόπουλος INTIME NEWS

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να ενισχύσει την αισχροκέρδεια. "Η ΝΔ πρόκαλεί ασφυξία στην κοινωνική πλειοψηφία" τόνισε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την ακρίβεια, επιλέγει να ενισχύσει την αισχροκέρδεια», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Real Fm, τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα ανικανότητας της κυβέρνησης η αντιμετώπιση των κρίσεων που βιώνουμε», αλλά ότι «δεν πιστεύει στη δημόσια ρύθμιση, είναι ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία ιδεοληπτική». «Γι’ αυτό η οικονομική ασφυξία έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», υποστήριξε.

Είπε ότι «η ΝΔ προκαλεί ασφυξία όχι μόνο στις ευάλωτες ομάδες, αλλά στην κοινωνική πλειοψηφία, αρνούμενη να λάβει μέτρα τα οποία προβλέπονται μέχρι και από την εργαλειοθήκη της Κομισιόν». «Εκτός αν νομίζουμε ότι η Κομισιόν έχει γίνει κάποιο σοβιέτ», σχολίασε και τόνισε ότι «γι’ αυτό απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως «όταν η Κομισιόν μιλά για ουρανοκατέβατα κέρδη και η ΡΑΕ και ο κ. Μητσοτάκης ακόμη τα ψάχνουν, μιλάμε ξεκάθαρα για κάλυψη της αισχροκέρδειας», προσθέτοντας ότι «αυτό ακριβώς σημαίνει η φράση ότι “υπάρχουν κλεφτόδεντρα”». Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, είπε πως «όταν μέσα σε λίγους μήνες υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη των μεγάλων εταιρειών ενέργειας και η ΝΔ επιλέγει όχι μόνο να μην τα φορολογήσει, αλλά να μην κάνει καν ελέγχους, τότε είναι ξεκάθαρο ότι τις στηρίζει», ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει «καν για το γεγονός ότι εταιρείες ενέργειας αλλάζουν τα συμβόλαια από σταθερά σε κυμαινόμενα χωρίς καν να έχουν ενημερώσει τους καταναλωτές». Επιπλέον ανέφερε ότι «το 2019 η ΔΕΗ είχε 27 διευθυντές και η ΝΔ τους έκανε 105, είχε 60 βοηθούς διευθυντών και σήμερα έχει 250» και πως «η ΔΕΗ δεν χρεοκόπησε την περίοδο 2015-2019, όταν μάλιστα μείωσε κατά 1 δισ. ευρώ τον δανεισμό της και κράτησε σταθερά τα τιμολόγια για τους πολίτες».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση «δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τη μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα, που έχει ήδη γίνει σε μια σειρά από χώρες στην ΕΕ», σημειώνοντας ότι «το κόστος γι΄αυτό θα ήταν 1,5 δισ. ευρώ και θα μπορούσε κάλλιστα να καλυφθεί από τις τρέχουσες δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, ειδικά όσο υπάρχει η ρήτρα διαφυγής». Είπε ότι η επιλογή «για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο», ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν επιδοτήσει την ακρίβεια στα καύσιμα, για να καταλήξει ότι «μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει 3 δισ. ευρώ περικοπές για τους συνταξιούχους και χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «οι συμπολίτες μας σήμερα δεν βγάζουν το μήνα», ότι «η Ελλάδα έχει το 2ο χαμηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ στις 27 χώρες της ΕΕ» και πως «σύμφωνα με μελέτη του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ για το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα». Υπογράμμισε ότι πρέπει να αυξηθεί ο βασικός μισθός στα 800 ευρώ, άμεσα να μπει πλαφόν στις τιμές ενέργειας, και να προβεί η κυβέρνηση σε στοχευμένες παρεμβάσεις στον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα. «Με βάση τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και με βάση το γεγονός ότι ακόμη ισχύουν οι ρήτρες διαφυγής αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει», τόνισε.

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί μη αλλαγής του εκλογικού νόμου και περί ενδεχόμενου συνεργασιών, ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε πως «αποτυπώνουν την κυβερνητική φθορά». «Η κυβέρνηση χάνει με πολύ μεγάλη ταχύτητα την εκλογική της επιρροή για αντικειμενικούς λόγους. Για την ακρίβεια που πνίγει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, και για την πανδημία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα