Ηλιόπουλος για δημοσκοπήσεις: “Ένα καλοταϊσμένο από τη ΝΔ σύστημα φοβάται την εφαρμογή του νόμου”

Ηλιόπουλος για δημοσκοπήσεις: “Ένα καλοταϊσμένο από τη ΝΔ σύστημα φοβάται την εφαρμογή του νόμου”
Νάσος Ηλιόπουλος Nick Paleologos / SOOC

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της μεθόδου με τις οποίες διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις και μίλησε για σύστημα που "ταϊζεται" από τη ΝΔ.

Με αφορμή επώνυμη καταγγελία στα social media για αυθαιρεσία στον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες της κοινής γνώμης ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέφερε στην επικαιρότητα το σχετικό θέμα.

Αναλυτικά

Σκανδαλώδεις πρακτικές σε έρευνες γνώμης

Η σημερινή επώνυμη καταγγελία κατά του τρόπου διεξαγωγής της έρευνας κοινής γνώμης της εταιρείας Interview υπογραμμίζει τη συστηματική παραβίαση της υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.

Εδώ και καιρό ορισμένες εταιρείες αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των ερευνών τους. Η σημερινή καταγγελία για την “διακοπή” της έρευνας όταν η απάντηση δεν επιβεβαιώνει την επιθυμία της εταιρίας, όταν δηλαδή η ερωτηθείσα απάντησε πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας υπέρ της σημερινής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και καιρό έχει ζητήσει διαφάνεια και την κατάθεση των πρωτογενών δεδομένων που αφορούν σε συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις. Η άρνηση τόσο των εταιριών, όσο και του Συνδέσμου τους αλλά και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναδεικνύουν ότι ένα καλοταϊσμένο από την ΝΔ σύστημα φοβάται την εφαρμογή ακόμα και του σχετικού νόμου Ρουσόπουλου.

Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την νομιμότητα και να ζητάμε πρόσβαση στα στοιχεία όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

Το σύστημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας που παραγγέλνει. Οι μετρήσεις όμως έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Θα έχουν σύντομα να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα των αποτελεσμάτων της κάλπης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα