Ιωαννίδης: Τύποι σαν τον Πολάκη χρειάζονται και σκληρή αντιπολίτευση

Ιωαννίδης: Τύποι σαν τον Πολάκη χρειάζονται και σκληρή αντιπολίτευση
Ο Σάκης Ιωαννίδης Eurokinissi

“Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα, με λαϊκές αναφορές και πάντα ήταν και είναι στο πλευρό των εργαζομένων” δηλώνει στο News 24/7 ο υποψήφιος με τη ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Τύποι σαν τον Πολάκη, που στοχοποιούν, μειώνουν ανθρώπους και υπολήψεις δεν αντιμετωπίζονται μόνο με θετικό λόγο, χρειάζεται και σκληρή αντιπολίτευση” σχολιάζει μιλώντας στο News 24/7 o υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, Σάκης Ιωαννίδης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εξάλλου υποστηρίζει ότι: “Το δήθεν ‘κοινωνικό πρόσωπο’ του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε φαίνεται από την αηθή επίθεση του Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο”.

Δηλώνει επίσης ότι: “Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα, με λαϊκές αναφορές και πάντα ήταν και είναι στο πλευρό των εργαζομένων” προσθέτοντας ότι “Για να υπάρχουν εργαζόμενοι, πρέπει πρώτα να υπάρχουν δουλειές” ενώ τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δε διαφωνεί με τα επιδόματα, αλλά δεν μπορεί η κοινωνική πολιτική να στηρίζεται μόνο σε αυτά. “Κοινωνική πολιτική είναι και οι δουλειές”, σημειώνει.

Ο κ.Ιωαννίδης “καρφώνει” Τσιτουρίδη- Παπακώστα ως ένας καραμανλικός της νεότερης γενιάς, ενώ ταυτόχρονα στέλνει εσωκομματικά μηνύματα και μηνύματα στους καραμανλικούς ψηφοφόρους.

“Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι μία και δεν έχει τέτοιες διαχωριστικές γραμμές. Όσοι βρισκόμαστε σε αυτή, τηρούμε την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή” αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

“Αυτοί που έφυγαν και αυτοαποκαλούνται τώρα “καραμανλικοί” το κάνουν για προσωπικό τους συμφέρον. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να στηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να είσαι με τον Πολάκη. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να ψηφίζεις την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να είσαι με αυτούς που κατηγορούν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.”

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ.Ιωαννίδη στο News 24/7 έχει ως εξής:

Γιατί η ΝΔ διαφωνεί γενικότερα με τη λογική των επιδομάτων; Δεν πρέπει οι ασθενέστεροι, οι άνεργοι, τα ΑΜΕΑ να έχουν στήριξη;

Όλη αυτή η κουβέντα είναι όψιμη και γίνεται εκ του πονηρού. Η ΝΔ ανέκαθεν στήριζε και στηρίζει τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Προφανώς λοιπόν δεν διαφωνούμε με τα επιδόματα που παίρνουν τα ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και κάθε πολίτης που έχει πραγματική ανάγκη.

Εκεί που υπάρχει η τεράστια ιδεολογική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίζεται ολόκληρη η κοινωνία στα επιδόματα και όχι στην εργασία. Την ίδια στιγμή συμβαίνει να παίρνουν επιδόματα άνθρωποι που φοροδιαφεύγουν ή κάνουν μαύρη εργασία και μέσω των οποίων πλήττεται και η οικονομία και οι ευπαθέστερες κοινωνικά ομάδες. Αυτές δηλαδή, οι οποίες τα δικαιούνται και θα μπορούσαν αυτά να είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή του την πολιτική είναι προφανής: να καταφέρνει να κρατά “ομήρους” αυτούς τους ανθρώπους, για να αποσπά την ψήφο τους. Δεν μπορεί η κοινωνική πολιτική να στηρίζεται μόνο στα επιδόματα. Κοινωνική πολιτική είναι και οι δουλειές.

Το δήθεν “κοινωνικό πρόσωπο” του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε φαίνεται από την αηθή επίθεση του Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έναν νέο άνθρωπο με αναπηρία, την οποία όμως δεν άφησε να σταθεί εμπόδιο στην ζωή του. Δεν μπορεί να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνική πολιτική όταν έχει κόψει το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του δεσμεύθηκε να δώσει πίσω στην μικρομεσαία τάξη, όσα της στέρησε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ.Βέμπερ ξεκίνησε την Τρίτη από την Αθήνα την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία της Κομισιόν. Ωστόσο έχει εκφράσει στο παρελθόν θέσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις ελληνικές, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Ο κ.Τσίπρας τον έχει δε χαρακτηρίσει ως ανθέλληνα. Γιατί λοιπόν είναι καλύτερη επιλογή;

Ο κ. Βέμπερ σε μια κίνηση που έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για το πως θα κινηθεί σε περίπτωση που κερδίσει την Προεδρία της Κομισιόν, αποφάσισε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία από την χώρα μας. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του: η Ελλάδα υπέφερε τα τελευταία 4 χρόνια από τον αριστερό λαικισμό του κ. Τσίπρα και της παρέας του, και με τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές να διαφαίνεται στον ορίζοντα, μπορεί η χώρα μας να γίνει παράδειγμα για την αρχή του τέλους του λαϊκισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα ο κ. Βέμπερ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που έχει συνταχθεί με την πάγια θέση της ΝΔ για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, λιγότερους φόρους, περισσότερο πραγματικό εισόδημα για τους πολίτες.

Όμως, υπάρχει κάποιος που έχει ασκήσει πιο αντεθνική πολιτική από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Από αυτή που ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και το ευρώ; Που χάρισε στους Σκοπιανούς Μακεδονική ταυτότητα; Που επιτίθεται στην θρησκεία; Που στραγγάλισε μέσω των φόρων τη μικρομεσαία τάξη και τους πολίτες; Που αλλάζει τα βιβλία της ιστορίας; Που “εξαφάνισε” τα θαλάσσια σύνορα και μετέτρεψε τα νησιά σε αποθήκες ψυχών που ζουν σε άθλιες συνθήκες;

Υπάρχει μία ανοιχτή συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ, κατά πόσον πρέπει να επιλέξει μία στρατηγική σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ ή θετικού πολιτικού λόγου. Ο κ.Χατζηδάκης μιλώντας την περασμένη Κυριακή στο News 24/7 τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του δεύτερου, ο κ.Γεωργιάδης λέει ότι δεν μπορείτε να είστε comm il faut. Ποια είναι η δική σας θέση;

Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται και τα δύο. Η ΝΔ έχει αποδείξει τον θετικό της λόγο με τις προτάσεις και τις θέσεις της αλλά και με την ψήφιση νομοσχεδίων θετικών προς τους πολίτες, όπως αυτά για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Εξάλλου η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει το πρόγραμμα της σε μια σειρά από τομείς όπως η Υγεία, οι Υποδομές, η Παιδεία ενώ έρχονται και άλλα.

Όμως τύποι σαν τον Πολάκη, που στοχοποιούν, μειώνουν ανθρώπους και υπολήψεις δεν αντιμετωπίζονται μόνο με θετικό λόγο, χρειάζεται και σκληρή αντιπολίτευση.

Πώς να μην κάνεις σκληρή αντιπολίτευση για την ασφάλεια, όταν εγκληματίες κάνουν ότι θέλουν; Για την Συμφωνία των Πρεσπών που είναι ντροπιαστική για την Ελλάδα ή για την Παιδεία που έχει γίνει ένα μπάχαλο με το ανεκδιήγητο νομοσχέδιο Γαβρόγλου;

.Ο ΣΥΡΙΖΑ προσάπτει στη ΝΔ την κατηγορία ότι είναι κόμμα των ελίτ και ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις επενδύσεις και όχι για τους εργαζόμενους. Πως απαντάτε σε αυτό;

Όταν έχεις στο ψηφοδέλτιο σου τον Πέτρο Κόκκαλη, δεν μπορείς να μιλάς για ελίτ. Όταν στην ουσία έχεις εξαφανίσει την μικρομεσαία τάξη μέσω της υπερφορολόγησης, όταν έχεις αυξήσει τις φορολογικές εισφορές, όταν έχεις κάνει αυτά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, δεν μπορείς να λες ότι νοιάζεσαι για τους εργαζόμενους.

Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα, με λαϊκές αναφορές και πάντα ήταν και είναι στο πλευρό των εργαζομένων.

Για να υπάρχουν εργαζόμενοι, πρέπει πρώτα να υπάρχουν δουλειές και για αυτό τονίζουμε την ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα φέρουν νέες καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσο κόπτεται για τους εργαζόμενους, καθυστερεί μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, με διάφορες προφάσεις. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν τις επενδύσεις, δεν θέλουν την επιχειρηματικότητα.

.Θεωρείστε ένα στέλεχος της νεότερης καραμανλικής γενιάς. Στο καραμανλικό ακροατήριο πάντως φιλοδοξούν να απευθυνθούν και νέα σχήματα στο χώρο της δεξιάς, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή ΝΔ δεν εκφράζει τους καραμανλικούς διότι δεν έχει αρκετή κοινωνική ευαισθησία. Θα ήθελα το σχόλιο σας επ αυτού.

Εγώ είμαι στέλεχος της ΝΔ. Κάποιοι προσπαθούν να βάλουν τεχνητά ταμπέλες. Η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι μία και δεν έχει τέτοιες διαχωριστικές γραμμές. Όσοι βρισκόμαστε σε αυτή, τηρούμε την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αυτοί που έφυγαν και αυτοαποκαλούνται τώρα “καραμανλικοί” το κάνουν για προσωπικό τους συμφέρον. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να στηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να είσαι με τον Πολάκη. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να ψηφίζεις την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μπορεί να αυτοαποκαλείσαι “καραμανλικός” και να είσαι με αυτούς που κατηγορούν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Όπως και να έχει δεν μπορείς να είσαι πιο καραμανλικός από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, που είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα