Υπόθεση Μπελέρη: Ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία από το ΕΛΚ

Υπόθεση Μπελέρη: Ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία από το ΕΛΚ
Φρέντι Μπελέρης EUROKINISSI

Το ΕΛΚ υιοθέτησε ομόφωνα έκτακτο ψήφισμα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στι Βρυξέλλες για τη σύλληψη Μπελέρη.

Ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία για το κράτος δικαίου, με αφορμή την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, εξέπεμψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σήμερα, στις Βρυξέλλες, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε έκτακτο ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του ΕΛΚ. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά συνδέει τη σύλληψη Μπελέρη με το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα που επιθυμεί την ένταξη στην Ε.Ε. δεν πρέπει να ενεργεί με τέτοιον τρόπο.

Το ΕΛΚ καλεί την Αλβανία να σεβαστεί τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών του Μαΐου και να σεβαστεί το τεκμήριο αθωότητας οποιουδήποτε κατηγορουμένου.

Τέλος, ζητεί από τις αλβανικές αρχές να διασφαλίσουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ανεξάρτητα από τη δικαστική εκκρεμότητα.

Το ψήφισμα, το οποίο παρουσιάστηκε από τον βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου, υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα