Και ο Ιβάνοφ χαιρετίζει την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ σε διάγγελμά του στα Σκόπια
Ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ σε διάγγελμά του στα Σκόπια AP

"Ιστορική" χαρακτηρίζει την σημερινή μέρα ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ και ο Πρόεδρος της χώρας, πολέμιος της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαιρετίζει την υπογραφή.

"Ιστορική ημέρα" χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

"Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή" ανέφερε ο κ. Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του, τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας. "Ωστόσο, ο Πρόεδρος θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας" προστίθεται στην ανακοίνωση.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, NATO
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπεγράφη το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

SHARE:

24Media Network