Κανέλλη για τον Κασιδιάρη: Αθώος δεν είναι και δεν ακούστηκε

Δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2014, για την υπόθεση ξυλοδαρμού της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη το 2012 σε τηλεοπτικό στούντιο.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2014, για την υπόθεση ξυλοδαρμού της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη το 2012 σε τηλεοπτικό στούντιο. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Η Λιάνα Κανέλλη μίλησε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου και έκανε "έκκληση" να έχουν όλοι τα μάτια τους στους στόχους της Χρύσης Αυγής. Τι ανακοίνωσε το ΚΚΕ

Βγαίνοντας από το δικαστήριο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, εξήγησε πως μπορεί η κατηγορία να εξέπεσε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε αθώος. "Αθώος δεν είναι και δεν ακούστηκε" σημείωσε.

Η κα. Κανέλλη εξήγησε πως προχώρησε στη νομική διαδικασία μετά από αρκετό καιρό, "όταν άρχισε να χύνεται αίμα" όπως ανέφερε συγκεκριμένα. Για το λόγο αυτό και εφόσον η κατηγορία από σοβαρή σωματική βλάβη, μετετράπη σε απλή σωματική βλάβη εξέπεσε. "

" Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση κι αυτός είναι ο λόγος που δεν καταδικάστηκε για απλή σωματική" σημείωσε υπερτονίζοντας για μια ακόμη φορά πως η απόφαση δεν ήταν αθωωτική.

Τα βέλη της εξαπέλυσε όμως η βουλευτής έμμεσα και εναντίον της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της τελευταίας για μη νόμιμες ψηφίσεις νόμων στην προηγούμενη Βουλή, εφόσον δεν παρίσταντο σε αυτές οι προφυλακιστέοι βουλευτές της ΧΑ. "Κάνω έκκληση σε όλους! Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Κι επειδή το κλίμα γίνεται εξαιρετικά τυπικό. Τόσο τυπικό ώστε να αναρωτηθούμε αν θα αποφασίζουμε στη Βουλή ορθά χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, 'Ζωή σε λόγου μας'."

Η Λιάνα Κανέλλη συμπλήρωσε τέλος πως "το ζήτημα της ΧΑ και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού και όχι στα δικαστήρια"

Δείτε σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις της:

ΚΚΕ: Ενισχύεται το κλίμα ανοχής απέναντι στη ΧΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτηρίζει "πρόκληση" την συγκεκριμένη απόφαση.

"Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη -  παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση.

Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους", αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Λιάνα Κανέλλη, Κ.Κ.Ε, Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ατιμώρητος ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλλη. Παύει η ποινική δίωξη

SHARE:

24Media Network