Kαταγγελίες από Καμμένο για πόλεμο λάσπης με πλαστά στοιχεία εις βάρος του κόμματος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝ.ΕΛ.)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝ.ΕΛ.) EUROKINISSI

Καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για "προεκλογικό πόλεμο λάσπης εναντίον του κόμματός του, με πλαστά στοιχεία"

Σοβαρές καταγγελίες για «πόλεμο λάσπης με πλαστά στοιχεία σε βάρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προεκλογικά, που είχε ως συνέπεια την απώλεια της έδρας στα Ιωάννινα» έκανε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc επιτέθηκε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", τον ιστότοπο "Antinews", σε "μεγαλοτραπεζίτη" τον οποίο δεν κατονόμασε, και σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε σχέδιο εναντίον του κόμματός του προκειμένου να πληγεί εκλογικά.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καμμένος, «σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν πλαστά στοιχεία», σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Χήτος φερόταν να είχε λάβει χρήματα από την ΕΥΠ.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε νωρίτερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε τον οποίο ενημέρωσε για το συγκεκριμένο θέμα και παράλληλα ζήτησε να μάθει την εξέλιξη των τριών μηνύσεων που είχαν υποβληθεί πριν από περίπου έναν χρόνο από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, μια προϊσταμένη της ΕΥΠ που φέρεται να υπογράφει τις αποδείξεις, και τον Β. Χήτο.

Το συγκεκριμένο περιοδικό -όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος- δημοσιεύει συνέντευξη μιας υπαλλήλου, εργαζόμενης σε εταιρεία στην οποία φέρονται να έχουν εμπλοκή πρώην στελέχη της ΕΥΠ, και -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια- κατασκευάζονταν στοιχεία σε βάρος δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπενθύμισε τις δηλώσεις διάψευσης που είχαν γίνει για τη φερόμενη εμπλοκή του υποψηφίου του κόμματός του στα Ιωάννινα Β. Χήτου με την ΕΥΠ, από τον τότε διοικητή της Υπηρεσίας Κ. Μπίκα και τον σύλλογο εργαζομένων στην ΕΥΠ που διαμαρτύρονταν για την εμπλοκή της υπηρεσίας σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενώ επιτέθηκε στον τότε εκπρόσωπο της ΝΔ Γ. Μιχελάκη λέγοντας πως «αναφερόμενος στο δημοσίευμα δήλωσε ότι το ρεπορτάζ είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία, πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος».

«Συνδέουν την πλαστογραφία με αυτούς από την ΕΥΠ που διώκονται για απάτες με βάση τα στοιχεία της εισαγγελίας» είπε ο κ. Καμμένος και εξήγησε ότι το περιοδικό «αναφέρεται σε ομάδα η οποία είχε συσταθεί και αποτελούνταν από πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, από διάφορους ποινικούς και μπράβους, και μια συγκεκριμένη εταιρεία η οποία πληρώθηκε από τραπεζίτη μεγάλης τράπεζας» και μέσω αυτής της ομάδας «στη συνέχεια της δόθηκαν κι άλλες πλαστογραφημένες αποδείξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «τα ονόματα 14 δημοσιογράφων μπήκαν σε ισάριθμες αποδείξεις», ενώ όπως είπε «οι εισαγγελείς κ.κ. Κορέας, Ράικου και Αντωναράκος, είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε επίσης ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και «κάποιοι ξένοι από τα Σκόπια» και απέδωσε "τον πόλεμο" που σύμφωνα με τον ίδιο, δέχθηκε το κόμμα του, στο ότι «εμείς χτυπηθήκαμε με τα συμφέροντα των τραπεζιτών» και δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να πολεμούμε τους τραπεζίτες».

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Καμμένου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θα κατατεθεί μήνυση εις βάρος όλων των εμπλεκομένων προσώπων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται ήδη στη διάθεση της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, αλλά και κατά αυτών που αναπαρήγαγαν τα πλαστά έγγραφα με δημοσιεύματα εις γνώσιν της πλαστότητας αυτών».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια «να απαντήσει ποια είναι τα αποτελέσματα της εσωτερικής έρευνας στην ΕΥΠ για τα μυστικά κονδύλια» και αναρωτήθηκε «εάν το Μαξίμου είχε εμπλακεί στην υπόθεση».

Από την πλευρά του ο κ. Χήτος κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να απαντήσει για το εάν υπήρξε (σ.σ. ο κ. Χήτος) ποτέ έμμισθος ή άμισθος υπάλληλος της ΕΥΠ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
SHARE:

24Media Network