Κατρίνης κατά Κεραμέως: Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τα παιδιά με αυτισμό

Κατρίνης κατά Κεραμέως: Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τα παιδιά με αυτισμό
"Πως θα ανοίξουν τα μαγαζιά χωρίς κεφάλαιο κίνησης" αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης

"Το υπουργείο Παιδείας υποβάλλει σε πρωτοφανή ταλαιπωρία τα παιδιά με αυτισμό και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις" αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

“Η ‘ευαισθησία’ που πουλάει επικοινωνιακά η κυβέρνηση για τα άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ακυρώνεται στην πράξη και μετατρέπεται σε αναισθησία” τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, στηλιτεύοντας το περιεχόμενο αιφνιδιαστικής εγκυκλίου με την οποίο ουσιαστικά ακυρώνονται οι ισχύουσες γνωματεύσεις αυτών των παιδιών και καλούνται να επαναξιολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου, ώστε να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι στη νομοθεσία προβλέπεται η επαναξιολόγηση των μαθητών μόνο κατ’ εξαίρεση, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας θέτει ως προϋπόθεση την επαναξιολόγηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου που έχουν γνωματεύσεις από την ΣΤ’Δημοτικού που πιστοποιούν ότι αντιμετωπίζουν ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

“Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι γνωματεύσεις που είχαν εκδοθεί για αυτά τα παιδιά έχουν μόνιμη ισχύ” προστίθεται.

Ο κ .Κατρίνης τονίζει ότι η απαίτηση επαναξιολόγησης λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις συνιστά πρωτοφανή ταλαιπωρία των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και  αυτισμό, καθώς και των οικογενειών τους, προκαλώντας περαιτέρω πίεση, λόγω και των συνθηκών της πανδημίας.

Επισημαίνει παράλληλα ότι το χρονικό διάστημα από την έκδοση της εγκυκλίου μέχρι τις 31 Μαρτίου είναι πολύ σύντομο, με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη  η έγκαιρη επαναξιολόγηση των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κ.Κατρίνης ζητά από την υπουργό Παιδείας την ανάκληση της εγκυκλίου, η οποία όπως αναφέρει οδηγεί σε μια αχρείαστη ταλαιπωρία για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα