Κεραυνοί Μαλέλη: Πρέπει η ηγεσία να εκλεγεί από τη βάση – Είναι κωμικό ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να είναι και επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ

Κεραυνοί Μαλέλη: Πρέπει η ηγεσία να εκλεγεί από τη βάση – Είναι κωμικό ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να είναι και επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ
Ο Σταμάτης Μαλέλης. Eurokinissi

"Δεν θα δεχθούμε ένα Συνέδριο παρωδία" προειδοποιεί για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ που "στραβοκοιτούν" προς την κυβέρνηση: "Δεν τους εμποδίζει κανείς, στο καλό και να μας γράφουν", τονίζει και τάσσεται εναντίον των ίσων αποστάσεων.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλεγεί από τη βάση, δηλώνει ενόψει του Συνεδρίου ο Σταμάτης Μαλέλης, με συνέντευξη που παραχωρεί στο news24/7, ενώ χαρακτηρίζει ως «κωμικό» ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να είναι και επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. «Θα πρέπει να είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο και κυρίως συνέδριο με …συνέδρους . Πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση στη βάση του ΠΑΣΟΚ . Δεν θα δεχτούμε ένα συνέδριο παρωδία !», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι «δυστυχώς υπάρχουν» στελέχη του ΚΙΝΑΛ που «στραβοκοιτούν» προς την κυβέρνηση: «Θεωρώ ότι λίγα στελέχη μας θα ήθελαν να είναι απέναντι . Δεν τους εμποδίζει κανείς. Στο καλό και να μας γράφουν» επισημαίνει.

Ο Στ. Μαλέλης δηλώνει πως είναι μέγα λάθος να κρατάς ίσες αποστάσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τονίζει: «Εάν δεν γίνει αριστερή ριζοσπαστική στροφή το κόμμα μας κινδυνεύει να γίνει ένα μικρό κόμμα του μεσαίου χώρου. Δεν είμαστε κέντρο . Ας το πάρουν είδηση . Είμαστε κόμμα της Αριστεράς . Να το συνειδητοποιήσει και η ηγεσία . Φαίνεται ότι κάποιοι βολεύονται με το μικρό και κεντρώο κόμμα. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΛΕΛΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 81, ΣΤΟ NEWS24/7 ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Τι σηματοδοτεί η ίδρυση της “Κίνησης 81”;

Σηματοδοτεί την ανάγκη των πολιτών που πίστεψαν και πιστεύουν στις κοινωνικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ,να πάει η Παράταξη στον φυσικό της χώρο που είναι η Αριστερά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη ΝΔ και τις συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει . Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης καθοδηγούνται από το δόγμα νόμος και τάξη!

Μετεκλογικά, πώς κρίνετε τη στάση του Κινήματος Αλλαγής; Κρατάει, όντως, ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Κρατάει . Όμως ορισμένα στελέχη μας νομίζουν ότι ακόμη κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ . Πρέπει να καταλάβουμε που ανήκουμε και ποιος είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος . Η ΝΔ περνάει αντεργατικά νομοσχέδια , προχωράει σε ιδιωτικοποιήσεις φιλέτων , δείχνει με ποιους είναι και πως θεωρεί την ανάπτυξη . Εμείς πρέπει να είμαστε απέναντι.

Εσείς δεν είστε υπέρ της τακτικής των ίσων αποστάσεων. Τι ακριβώς προτείνετε;

Μα δεν μπορείς να κρατάς ίδια απόσταση από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση . Το θεωρώ μέγα λάθος.

Για παράδειγμα, είστε υπέρ ενός μετώπου των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, που ενδεχομένως καταλήξει και σε συμφωνία στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν;

Εμείς αυτό που θέλουμε σ αυτή τη φάση είναι να εγγυηθούμε τις κοινωνικές κατακτήσεις. Ο λαός μας μάτωσε για να φτάσουμε ως εδώ.

Υπάρχουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ στελέχη που “στραβοκοιτούν” προς την κυβέρνηση; Προς τη ΝΔ;

Δυστυχώς νομίζω ότι υπάρχουν . Θεωρώ ότι λίγα στελέχη μας θα ήθελαν να είναι απέναντι . Δεν τους εμποδίζει κανείς. Στο καλό και να μας γράφουν.

Αν δεν υιοθετηθεί η πρότασή σας, που δείχνει -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- απολύτως μειοψηφική στο εσωτερικό του κόμματός σας, τι συνέπειες θα υπάρξουν στο ΚΙΝΑΛ;

Εάν δεν γίνει αριστερή ριζοσπαστική στροφή το κόμμα μας κινδυνεύει να γίνει ένα μικρό κόμμα του μεσαίου χώρου. Δεν είμαστε κέντρο . Ας το πάρουν είδηση . Είμαστε κόμμα της Αριστεράς . Να το συνειδητοποιήσει και η ηγεσία . Φαίνεται ότι κάποιοι βολεύονται με το μικρό και κεντρώο κόμμα. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική -και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία- θα πρέπει, κατά τη γνώμη σας, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να επιχειρήσουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, κατά τα παλαιότερα πρότυπα σε Πορτογαλία και Ισπανία; Και θα “χωρούσαν” σε μια τέτοια συνεργασίας και ΚΚΕ και ΜέΡΑ25;

Είναι νωρίς για τέτοια σενάρια . Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είμαστε σοσιαλιστικό κίνημα και ανήκουμε στην Αριστερά .

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πάντως, με αφορμή την εισβολή της αστυνομίας στους κινηματογράφους για τον “Τζόκερ”, σας κατηγόρησε ότι συχνά αλλάζετε κόμμα, εν αντιθέσει με τον ίδιο που παραμένει ΠΑΣΟΚ…

Ειλικρινά δεν θέλω να το σχολιάσω . Θέλω απλώς να του θυμίσω ότι το ΣΟ στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει Σοσιαλιστικό .

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υπό ποίες προϋποθέσεις πρέπει να διεξαχθεί; Πρέπει πχ να εκλεγούν όργανα; Και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει “συνιστώσα” του ΚΙΝΑΛ, με αποδυναμωμένα όργανα και ρόλο;

Θα πρέπει να είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο και κυρίως συνέδριο με …συνέδρους . Πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση στη βάση του ΠΑΣΟΚ . Δεν θα δεχτούμε ένα συνέδριο παρωδία !

Ηγεσία θα πρέπει να εκλέξει το Συνέδριο; Ή θα συμφωνήσετε σε τροποποίηση του Καταστατικού, ώστε ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να είναι και επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ;

Νομίζω ότι πρέπει η ηγεσία να εκλεγεί από την βάση . Είναι κωμικό ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να είναι και επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα